Φόβοι Ρωσίας για χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία

Η Ρωσία πιστεύει πως οι ΗΠΑ κάποια στιγμή θα άρουν όλους τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στην Ουκρανία σχετικά με τη χρήση των όπλων που της παρέχουν, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνω από εκατό χιλιάδες πρόσφυγες στο Κουρσκ-Σωρεία επιθέσεων των Ρώσων στην Ουκρανία

«Η σημερινή Κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κάποιος που δίνει το ένα του χέρι για χειραψία και κρατά μαχαίρι πίσω από την πλάτη του με το άλλο», σχολίασε ο Αντόνοφ χαρακτηρίζοντας «παρακίνηση» την πρόσφατη ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι το Κίεβο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πλήττει στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

«Ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο για την άρση κάποια στιγμή όλων των ισχυόντων περιορισμών, χωρίς πολλή σκέψη», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας μεγαλύτερης των 50 δισεκ. δολαρίων από την αρχή του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022. Όμως μέχρι στιγμής έχουν θέσει ως όρο τη χρήση των όπλων αυτών μέσα στο ουκρανικό έδαφος ή σε αμυντικές διασυνοριακές επιχειρήσεις.

Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι ένας σοβαρός διάλογος με τις ΗΠΑ θα καταστεί δυνατός μόνο αν η Ουάσινγκτον αλλάξει την «εχθρική» της πολιτική έναντι της Μόσχας, κάτι στο οποίο περιλαμβάνεται η στήριξή της προς την Ουκρανία και η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Αμερικανού ομολόγου του Άντονι Μπλίνκεν μοιάζει απίθανο να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο Αντόνοφ υπογράμμισε εξάλλου ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Non habemus Papam-Μαύρος ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα
Στους 31 οι νεκροί από την πακιστανική πλευρά-Ο στρατός λέει ότι σε αντίποινα θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους
Τα αλλάζει τώρα ο Βανς-«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια ομάδα»
Σε τουλάχιστον 33 νεκρούς και 80 τραυματίες ανήλθε ο απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Ανησυχία Κάλας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Πρόβλημα εμπιστοσύνης η αποτυχία της πρώτης ψηφοφορίας Μερτς, εκτιμούν Γερμανοί αναλυτές
Η χούντα στο Μαλί ανέστειλε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» τις δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων
Η Γαλλία υιοθέτησε νομοσχέδιο υπέρ της αποκατάστασης όσων καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία στο παρελθόν
ΒΙΝΤΕΟ: Extra Omnes-Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα, σε εξέλιξη η ψηφοφορία
Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε-Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του Μπρίκνερ