Πάνω από εκατό χιλιάδες πρόσφυγες στο Κουρσκ-Σωρεία επιθέσεων των Ρώσων στην Ουκρανία

Περίπου 133.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Πέμπτη.

Απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές όπου διατάχθηκε από τις αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον κ. Σμίρνοφ.

«Σας προτρέπω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κατάσταση στο Κουρσκ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σαφές ότι ο αρχηγός του κράτους δεν αναμένει πως τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκδιωχθούν σύντομα από το ρωσικό έδαφος.

Ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ ανέφερε πως μαθητές 114 σχολείων της παραμεθόριας περιφέρειας θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω διαδικτύου από την 2η Σεπτεμβρίου. Άλλοι θα πάνε στα σχολεία των περιοχών όπου έχουν καταφύγει, ή θα αρχίσουν μαθήματα σε κατασκηνώσεις.

Πενήντα τρεις επιθέσεις στην Ουκρανία σε 24 ώρες

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα 53 επιθέσεις κατά εχθρικών θέσεων στο μέτωπο του Πόκροβσκ στην ανατολική Ουκρανία, καθώς η Μόσχα πιέζει για να καταλάβει μια στρατηγική πόλη, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η κατάληψη της πόλης Πόκροβσκ, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν σταθερά, παραμένει ο κύριος στόχος των ρωσικών προσπαθειών στην Ουκρανία.

Αλλού στην ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στην κοινότητα Νιου Γιορκ – υψηλής συμβολικής σημασίας λόγω του ονόματός της– στην περιοχή του Τόρετσκ. Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι είχε καταλάβει την κοινότητα αυτή, αλλά το Κίεβο δεν το επιβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία