Άστοχοι χειρισμοί και τεράστια ερωτήματα για την ληστεία και το ραντεβού 64χρονου με ανήλικη σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον άστοχος μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος χειρισμού από πλευράς ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με την ληστεία που κατήγγειλε 64χρονος στη Λεμεσό, για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 15χρονης, ενώ στην εξίσωση πιθανόν να υπάρχει και άλλη μια άλλη ανήλικη. Ωστόσο, επί του παρόντος, αν και στο άκουσμα κάποιων λεπτομερειών, πέραν των συνειρμών, προκύπτουν τεράστια ερωτήματα, το ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται σε κατάσταση... άγνοιας, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως πρόκειται για ευαίσθητη υπόθεση, χωρίς βέβαια να φαίνεται πως αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο. Και αυτό διότι, πέραν του ότι διαπραχθήκαν αδικήματα από πλευράς ανηλίκων, εντούτοις είναι ορατό το σενάριο να υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από την ληστεία και οι θύτες ενδεχομένως να είναι και θύματα άλλων αδικημάτων, που για διερεύνηση τους χρειάζεται λεπτός και συγκεκριμένος χειρισμός από ειδικούς.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από το ΤΑΕ Λεμεσού, η ληστεία διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης. O 64χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομίας πως της ληστείας προηγήθηκε συνάντηση του ιδίου με άλλη κοπέλα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Η συγκεκριμένη κοπέλα, φέρεται να πρότεινε στον 64χρονο να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο για να συναντήσουν την 15χρονη καταζητούμενη, ώστε να πάνε για φαγητό. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο 64χρονος, στο σημείο της συνάντησης εμφανίστηκε τόσο η ανήλικη όσο και άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία επιτέθηκαν στον 64χρονο, του έκλεψαν το ποσό των €5,000 και ακολούθως, μπήκαν στο αυτοκίνητό του και έφυγαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για τη ληστεία στη Λεμεσό-Στο κάδρο και η σχέση του 64χρονου με την ανήλικη

Η Αστυνομία, καθηκόντως, άρχισε διερεύνηση υπόθεσης ληστείας, αφού σύμφωνα με την καταγγελία, διαπραχθήκαν συγκεκριμένα αδικήματα. Από την άλλη όμως, τα υπόλοιπα δεδομένα, αν μη τι άλλο, εγείρουν σωρεία ερωτημάτων και έπρεπε από την πρώτη στιγμή η υπόθεση, πριν τις αχρείαστες διαρροές, να τύχει χειρισμό από το ειδικό κλιμάκιο του Αρχηγείου, το οποίο διερευνά με συγκεκριμένο τρόπο υποθέσεις που αφορούν ανήλικους, ώστε με την σωστή προσέγγιση να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κάτι πέραν από την ληστεία. Κάτι, που έπρεπε να γίνει εξαρχής, προτού να διατυμπανιστεί πως καταζητείται μεταξύ άλλων μια ανήλικη 15 ετών. Δηλαδή, μια ευάλωτη ανήλικη που διέμενε σε Στέγη και δήθεν ήταν υπό την φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Με βάση τα πιο πάνω, το πρώτο ερώτημα που προκύπτει και βασικό είναι: Ήταν και η κοπέλα με την οποία διευθέτησε ραντεβού σε ξενοδοχείο ανήλικη; Ρωτώντας την Αστυνομία, επίσημα, δήλωσε άγνοια, αν και άλλες έγκυρες πηγές αναφέρουν πως επρόκειτο για ανήλικη και ενδεχομένως το ΤΑΕ Λεμεσού δεν θέλει να επιβαρύνει τη θέση του με την τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 64χρονος στην κατάθεση του ανέφερε πως ήταν φίλος, τόσο με την ανήλικη που διευθέτησε το ραντεβού, όσο και με την 15χρονη που καταζητείται. Ισχυρισμό τον οποίο αποδέχθηκε η Αστυνομία στην παρούσα φάση, εξού και αυτή τη στιγμή τα μόνο αδικήματα που διερευνώνται σχετίζονται με τη ληστεία, εν αναμονή του εντοπισμού ανηλίκων.

Βέβαια, οι ανακριτές από την πρώτη στιγμή, ειδικότερα αν κάποιοι από αυτούς είναι και γονείς, θα έπρεπε να διερωτηθούν αφενός από πότε και πώς ξεκίνησε αυτή η φιλία μεταξύ τους, λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη διαφορά ηλικίας, και αφετέρου να προβληματιστούν γιατί θα συναντιόνταν σε ένα ξενοδοχείο και όχι σε μια καφετέρια.

Από την άλλη, προκύπτει άλλο ένα ερώτημα, το οποίο δεν έχει απαντηθεί από το ΤΑΕ Λεμεσού. Αφού ο 64χρονος ανέφερε πως ήταν φίλες του οι ανήλικες, πώς γίνεται να κατονομάστηκε και να εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης μόνο για την 15χρονη, σε αντίθεση με την δεύτερη ανήλικη, με την οποία συνομιλούσε και είχε διευθετηθεί ραντεβού σε ξενοδοχείο.

Μπορεί όλα τα πιο πάνω να αποτελούν συνωμοσίες και να μην προκύπτει οτιδήποτε, ωστόσο θα έπρεπε τουλάχιστον να διερευνηθούν από την πρώτη στιγμή και να ελεγχθούν με κάθε τρόπο, όλοι οι ισχυρισμοί του 64χρονου, με την Αστυνομία να λαμβάνει σοβαρά υπόψη πως πρόκειται για ανήλικες, που βρίσκονται σε μια ευάλωτη θέση. Αντί αυτού, αντιμετωπίστηκε ως μια «καθημερινή» ληστεία και ως «φυσιολογικοί» δράστες, ενδεχομένως γιατί η 15χρονη «εν μια που τούτες που φεύκουν κάθε τρεις τζαι λλίο που τις Στέγη». Και κάπου εδώ, με αυτή την αντιμετώπιση, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί χρειάζεται εκπαίδευση, γνώσεις, μόρφωση, προσέγγιση, εκσυγχρονισμένη φιλοσοφία, εμπειρογνωμοσύνη. Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε 15χρονη, κάθε ανήλικος αδικοπραγούντας, που η συμπεριφορά του «φωνάζει» αλλά οι αρμόδιοι δεν «ακούνε», θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αφού αντιμετωπίζεται ως αριθμός μιας υπόθεσης.

Από το κάδρο βέβαια και για αυτή την υπόθεση, δεν απουσιάζουν οι ευθύνες των κοινωνικών υπηρεσιών. Προ ημερών γράψαμε για τις ευθύνες που προκύπτουν στους λειτουργούς και σε ολόκληρο το κράτος που έχουν την ευθύνη για αυτά τα παιδιά που για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καταλήγουν σε Στέγες. Παιδιά, που χρειάζονται διαφορετική διαχείριση, παιδιά που χρειάζονται προσοχή. Οι εξαφανίσεις ανηλίκων από τις Στέγες έγινε πλέον κανονικότητα και με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται, με τους αρμόδιους να σφυρίζουν αδιάφορα. Από την στιγμή όμως που το κράτος έχει την ευθύνη για αυτά τα παιδιά, τότε θα πρέπει να την αναλάβει και να συμπεριφερθεί ως γονιός. Και κανένας γονιός δεν επιτρέπει στο ανήλικο παιδί του να εξαφανίζεται μέρα παρά μέρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Μικρή έκταση με αποκαλάμες έκαψε πυρκαγιά στη Κοινότητα Αυγόρου
Ανακοίνωσε πρόοδο, σε διαρκή επαφή με Μητσοτάκη για GSI ο Χριστοδουλίδης-«Kάποιοι σκέφτονται τις εκλογές»
Επιμένουν για το Famagusta και προκαλούν οι Τούρκοι-«Μαύρη προπαγάνδα, φανταστική εκδοχή γεγονότων»
Βλέπει διασπάθιση δημοσίου χρήματος πίσω από την ανέγερση εστιών του Παν. Κύπρου η Βουλή
Αυτά είναι τα μέλη του νέου Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα
Προσπάθησε να ταξιδέψει φορτωμένος με εργαλεία ο 40χρονος που συνελήφθη για τη ληστεία μαμούθ
Ψάχνουν λύσεις για το βελάκι δεξιά και τα πρόστιμα από κάμερες Βουλή και Υπουργείο Μεταφορών
Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις φορολογικές απάτες στην Ελλάδα με πλοκάμια στην Κύπρο
Χειροπέδες σε δύο για τον εμπρησμό πρακτορείων στοιχημάτων που διαπράχθηκαν τον Απρίλιο
Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό-Είχε πάει δώδεκα φορές να βιάσει τη σύζυγο του μιμητή του