Τσουχτερά πρόστιμα από τις Β.Β για παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων σε απαγορευμένες περιοχές

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας επιβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο έχουν εκδοθεί εξώδικα συνολικού ύψους €8.700 σε κυνηγούς για την παράνομη άσκηση κυνηγετικών σκύλων σε Απαγορευμένες Περιοχές Κυνηγιού και τονίζει ότι είναι αποφασισμένη να καταστείλει την πρακτική αυτή.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι απαγορεύεται ολόχρονα η είσοδος κυνηγετικών σκύλων σε Απαγορευμένες Περιοχές Κυνηγιού, αλλά αυτό φαίνεται δεν πτόησε ορισμένους ιδιοκτήτες που επιχειρούν να τους εκπαιδεύσουν παράνομα για να εντοπίσουν θηράματα.

"Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να καταστείλει την πράξη αυτή και να χρησιμοποιήσει την ειδική Ομάδα Κοινοτικής Δράσης (ΟΚΔ) για να εντοπίσει ιδιοκτήτες που παραβιάζουν το νόμο", αναφέρει η Αστυνομία των ΒΒ.

Όπως ανέφερε ο Λοχίας της ΟΚΔ, Γιάννης Λουκά, έχουν εκδοθεί 29 εξώδικα και εξήγησε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή για την παρουσία σκύλων.

Συνήθως, είπε, ο ιδιοκτήτης περπατά μαζί τους, «έτσι μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε εύκολα, αλλά όταν βρούμε ένα ασυνόδευτο σκυλί, ελέγχουμε αμέσως για να δούμε αν φέρει σήμανση και έτσι μπορούμε στη συνέχεια να εντοπίσουμε τον ιδιοκτήτη».

Αν και το θέμα των κυνηγετικών σκύλων σε Απαγορευμένες Περιοχές Κυνηγιού, δεν είναι συχνό φαινόμενο, ο Λοχίας Λουκά είπε ότι εάν η Αστυνομία δεν ακολουθήσει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής, είναι πιθανό ν’ αλλάξει αυτό και να γίνει σοβαρό ζήτημα.

Ανέφερε επίσης ότι η παρουσία των κυνηγετικών σκύλων σε απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου προκαλεί προβλήματα στους βιοτόπους και δεν θα το επιτρέψουν αυτό.

Πρόσθεσε ότι εάν ένα άτομο εντοπιστεί να παρανομεί θα του δοθεί εξώδικο ύψους €350 ή €500 εάν συνοδεύεται από σκύλους κυνηγιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρίτος σε συχνότητα εμφάνισης ο καρκίνος του παχέος εντέρου στην Κύπρο
Περίπου 65 χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στα κατεχόμενα
Προτεραιότητες και μέτρα ΥΠΑΝ για δημόσιο σχολείο παρουσίασε η Α. Μιχαηλίδου στον Μ. Σιζόπουλο
Αποκλεισμό εργολάβων που καθυστερούν την εκτέλεση δημοσίων έργων συζήτησε η Επ. Ελέγχου
Βλέπει διασπάθιση δημοσίου χρήματος πίσω από την ανέγερση εστιών του Παν. Κύπρου η Βουλή
Κακοτεχνίες και κακοδιαχείριση για τον Πεζόδρομο Κισσόνεργας υποδεικνύει η Ελεγκτική
Βλέπει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις η Μιχαηλίδου-Όσα θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων
Πρόθεση Υπ. Υγείας για αποστολή 2 ιατρών στη Γερμανία για εξειδίκευση στην ηπατολογία
Καταγράφηκε η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών στα κυπριακά αεροδρόμια
Έντονη αντίδραση ομάδας φαρμακοποιών-«Αδιανόητο ιδιωτική επιχείρηση να μην μπορεί να επιλέγει ωράρια»