Τριπλασιασμό θανάτων από ζέστη στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του αιώνα «βλέπει» νέα μελέτη

Οι θάνατοι από τη ζέστη στην Ευρώπη ενδέχεται να τριπλασιαστούν μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να διατρέχουν χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το ψύχος να προκαλεί περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη σε σύγκριση με τη ζέστη – η οποία πέρυσι σκότωσε σχεδόν 50.000 ανθρώπους στη Γηραιά Ήπειρο – αλλά η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet Public Health διαπιστώνει ότι μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας και τη γήρανση του ευάλωτου σε υψηλές θερμοκρασίες πληθυσμού θα αυξάνει σταδιακά ο αριθμός των θυμάτων.

Αν η παγκόσμια θερμοκρασία αυξηθεί κατά μέσον όρο κατά τρεις ή τέσσερις βαθμούς Κελσίου, οι θάνατοι από τη ζέστη θα ξεπεράσουν κατά πολύ εκείνους από το ψύχος, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει «άνευ προηγουμένου» προκλήσεις για τα εθνικά συστήματα υγείας ιδιαίτερα στη διάρκεια καυσώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Δείχνει τα δόντια της η κλιματική αλλαγή-Έσπασε ρεκόρ 36 χρονών για ψηλές θερμοκρασίες ο Ιούλης

«Πολλοί περισσότεροι σχετιζόμενοι με τη ζέστη θάνατοι αναμένονται καθώς θερμαίνεται το κλίμα και γερνούν οι πληθυσμοί, ενώ οι θάνατοι από το ψύχος μειώνονται ελαφρά», σημειώνει ένας εκ των συντακτών της μελέτης, ο Νταβίντ Γκαρθία Λεόν του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Κομισιόν.

Έως και 129.000 θάνατοι ετησίως από τη ζέστη με μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3C

Από 44.000 κατά μέσον όρο θανάτους ετησίως στην Ευρώπη από τη ζέστη σήμερα, ο αριθμός τους μπορεί να εκτοξευτεί στις 129.000 με μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά τρεις βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Πηγή: Iefeimerida.gr

Δειτε Επισης

Στις κάλπες οι Γερμανοί, κρίσιμες οι εκλογές-Οι υποψήφιοι, οι ενδεχόμενες συνεργασίες και τα «αγκάθια»
Νεκρό οκτάχρονο κορίτσι μετά από ναυάγιο με 21 μετανάστες στον Παναμά
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο