Σε εγρήγορση το Τμήμα Δημοσιας Υγείας Δήμου Πάφου-Μεγαλύτερο θέμα η διακομιδή σκυβάλων

Η διακομιδή των σκυβάλων είναι το μεγαλύτερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα, λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας στην Πάφο, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Χρίστο Χρίστου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως οι εκστρατείες του Τμήματος Υγείας και Περιβάλλοντος  του Δήμου Πάφου έχουν εντατικοποιηθεί και πως βρίσκονται σε εγρήγορση για να περάσει και αυτή η καλοκαιρινή περίοδος με τα ελάχιστα προβλήματα.

Επεσήμανε πως λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στην Πάφο την περίοδο αυτή, όλα τα ξενοδοχεία είναι πλήρη με ντόπιους και ξένους επισκέπτες,  οπότε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία είναι διάφορα, "με κυριότερο πρόβλημα τον όγκο των σκυβάλλων που χρειάζεται να γίνει έγκαιρα η αποκομιδή τους και η μεταφορά τους στα συγκεκριμένα σημεία εκφόρτωσης, έτσι ώστε να μην δημιουργείται αντιαισθητική εικόνα σε διάφορα σημεία της πόλης».

Ταυτόχρονα συνέχισε,  με τους πολλούς επισκέπτες δημιουργείται και ένα άλλο πρόβλημα με τον οδοκαθαρισμό. Όπως ανέφερε, τα μικρά σκυβαλοδοχεία που βρίσκονται διάσπαρτα στους πεζόδρομους και στις πλατείες και αυτά πρέπει να καθαρίζονται έγκαιρα από τους οδοκαθαριστές από νωρίς το πρωί ώστε, με το πρώτο φως της ημέρας, να μην υπάρχει αυτή η αντιαισθητική εικόνα.

Δυστυχώς, παρατήρησε, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας, του αυξημένου όγκου των σκυβάλλων, αλλά και του μειωμένου προσωπικού υπάρχουν κάποιες άσχημες εικόνες που έχουν καταγραφεί στην Υπηρεσία. Προσπαθούμε, τόνισε ο κ. Χρίστου, να δρούμε έγκαιρα ώστε να μην δημιουργείται αυτή η αντιαισθητική εικόνα στην περιοχή της Πάφου.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στον τομέα  των κολυμβητικών δεξαμενών που χρειάζονται αυτή επίβλεψη δηλώνοντας πως φέτος σημειώθηκαν κάποια ανεπιθύμητα περιστατικά. Οι λειτουργοί μας, σημείωσε, «επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτές τις δεξαμενές για να διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ναυαγοσώστες εκεί, βρίσκονται σε εγρήγορση  ελέγχοντας την ποιότητα του νερού αν είναι στα επίπεδα τα οποία προβλέπει η νομοθεσία, και γενικά η διαχείριση και ο τρόπος εισόδου στις δημόσιες δεξαμενές αν είναι αυτός που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία».

Για τα δημόσια αποχωρητήρια επεσήμανε πως έγνοια τους είναι να είναι συνεχώς ανοικτά και καθαρά για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες.

Όσον αφορά τα υποστατικά πώλησης τροφίμων, ο κ. Χρίστου σημείωσε πως πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται επιθεωρήσεις έτσι ώστε να λειτουργούν κάτω από τις δέουσες προδιαγραφές για να μην υπάρξει οποιοδήποτε ανεπιθύμητο περιστατικό είτε με τροφικές δηλητηριάσεις είτε με με υποδιαίστερης ποιότητας παρεχόμενα τρόφιμα.  

Είπε ακόμη πως οι παραλίες βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο επισκεψιμότητας και πως  λειτουργοί των Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου τις επισκέπτονται καθημερινά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι διατηρούνται καθαρές οι υγειονομικές διευκολύνσεις που βρίσκονται εκεί. Πρέπει να υπάρχει ένας ευπρεπισμός έτσι ώστε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες τις δημόσιες παραλίες που διαθέτει ο Δήμος σε διάφορες περιοχές της Πάφου, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε ακόμη πως η καταπολέμηση των επιβλαβών εντόμων ιδιαίτερα των κουνουπιών και των τρωκτικών είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, προσθέτοντας πως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε πως στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Πάφου έχουν δοθεί ελάχιστες άδειες στο προσωπικό. Είμαστε σε εγρήγορση για να περάσει και αυτή η καλοκαιρινή περίοδος με τα ελάχιστα προβλήματα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου