Προσφύγει στο Εκλογοδικείο και ζητά επανακαταμέτρηση για τον ΕΟΑ Πάφου ο Κ. Κωνσταντίνου

Στο Εκλογοδικείο προσέφυγε στις 8 Αυγούστου ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων για τον Επαρχιακό Οργανισμό Πάφου. Υπενθυμίζεται ότι περιφερειάρχης εκλέγηκε ο Πάμπος Πιττοκοπίτης, με πάρα πολύ μικρή διαφορά από τον κ. Κωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πιττοκοπίτης έλαβε 17,965 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 41,91% και ο κ. Κωνσταντίνου 17,927 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 41,82%, δηλαδή η διαφορά τους ήταν μόλις 38 ψήφοι. Ο τρίτος υποψήφιος, Μάριος Τσέλεπος, έλαβε 6,973 ψήφους και ποσοστό 16,27%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως κατέθεσε την αίτησή του στο Δικαστήριο από τις 8 Αυγούστου, πριν από την τελευταία ημερομηνία, που ορίζει η νομοθεσία στις 14 Αυγούστου, δηλαδή, όπως είπε, δύο μήνες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, ζητά νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. «Κατέθεσα προσφυγή κατά του κύρους των εκλογών», είπε.

Το Δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο θα ικανοποιήσει το αίτημα και αν βρει δίκαιο στο αίτημα, θα ορίσει ημερομηνία επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων εγκύρων και άκυρων και των καλπών που φυλάσσονται από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ αποτέλεσε ένα από τα πιο έντονα, πρόσφατα επεισόδια της εσωκομματικής διαμάχης στο κόμμα, εξαιτίας της υποστήριξης του στον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές. Ο Μάριος Τσέλεπος, που επιθυμούσε να λάβει το χρίσμα του κόμματος, διαχώρισε τη θέση του από τον ΔΗΣΥ και τελικά κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών