Προσφύγει στο Εκλογοδικείο και ζητά επανακαταμέτρηση για τον ΕΟΑ Πάφου ο Κ. Κωνσταντίνου

Στο Εκλογοδικείο προσέφυγε στις 8 Αυγούστου ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων για τον Επαρχιακό Οργανισμό Πάφου. Υπενθυμίζεται ότι περιφερειάρχης εκλέγηκε ο Πάμπος Πιττοκοπίτης, με πάρα πολύ μικρή διαφορά από τον κ. Κωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πιττοκοπίτης έλαβε 17,965 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 41,91% και ο κ. Κωνσταντίνου 17,927 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 41,82%, δηλαδή η διαφορά τους ήταν μόλις 38 ψήφοι. Ο τρίτος υποψήφιος, Μάριος Τσέλεπος, έλαβε 6,973 ψήφους και ποσοστό 16,27%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως κατέθεσε την αίτησή του στο Δικαστήριο από τις 8 Αυγούστου, πριν από την τελευταία ημερομηνία, που ορίζει η νομοθεσία στις 14 Αυγούστου, δηλαδή, όπως είπε, δύο μήνες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, ζητά νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. «Κατέθεσα προσφυγή κατά του κύρους των εκλογών», είπε.

Το Δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο θα ικανοποιήσει το αίτημα και αν βρει δίκαιο στο αίτημα, θα ορίσει ημερομηνία επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων εγκύρων και άκυρων και των καλπών που φυλάσσονται από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ αποτέλεσε ένα από τα πιο έντονα, πρόσφατα επεισόδια της εσωκομματικής διαμάχης στο κόμμα, εξαιτίας της υποστήριξης του στον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές. Ο Μάριος Τσέλεπος, που επιθυμούσε να λάβει το χρίσμα του κόμματος, διαχώρισε τη θέση του από τον ΔΗΣΥ και τελικά κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Δειτε Επισης

Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση
Δείχνει γραμμή πλεύσης για ευθύνες η στάση Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Το «κράτος εν κράτει» ΤΟΜ και η «αδικαιολόγητη ΗΜΥ
Σε άλλο σύμπαν ο Τατάρ-Χρησιμοποίησε τη συνάντηση με την Ολγκίν για να κάνει «προεκλογική» ομιλία
Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο
Πράσινο Βουλής για αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους-Για «ιστορική μέρα» κάνει λόγο ο ΠτΔ
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Σήκωσε το γάντι η ΥΠΑΝ, απαντά ξανά σε ΟΕΛΜΕΚ-«Το ερώτημα είναι αν έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε»
Επιμένουν να ρίχνουν ευθύνη στην ΚΔ για τις αγωγές εναντίον σφετεριστών ε/κ περιουσιών οι τ/κ πολιτικοί