Στο 80% με 85% οι πληρότητες των ξενοδοχείων στη Λάρνακα-Οι κύριες αγορές τουριστών

Στο 80% – 85% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Λάρνακας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μάριος Πολυβίου, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων της πόλης, προσθέτοντας πως οι μεγάλοι αριθμοί επισκεπτών φτάνουν από τη Βρετανία και το Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι «στα ξενοδοχεία της πόλης τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο οι πληρότητες είναι πολύ ψηλές, άνω των 80% – 85%». Όπως είπε, «με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε ότι η χρονιά τελικά εξελίσσεται σε πολύ καλή για τον τουρισμό της Λάρνακας, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε μουδιασμένα λόγω της κατάστασης στη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Πρόσθεσε ότι «η κύρια αγορά από την οποία αντλούμε τουρισμό στη Λάρνακα είναι η Βρετανία και ακολουθούν το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Γερμανία, γενικά χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Υπάρχει βεβαίως τουρισμός από το Λίβανο, ενώ οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται τη πόλη μας είναι πάρα πολλοί για αυτό οι ξενοδόχοι μας είναι ικανοποιημένοι από τις πληρότητες τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «σήμερα η τουριστική κίνηση στη Λάρνακα από το Ισραήλ είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο θεωρούμε πως σε περίπτωση που γίνει οτιδήποτε στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα επηρεάσει τον τουρισμό από το Ισραήλ και το Λίβανο, όχι μόνο της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου και όχι μόνο».

Οσον αφορά τις κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας είπε πως «και αυτός ο μήνας φαίνεται να οδεύει καλώς όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών από διάφορες χώρες».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιήσει στη Λάρνακα το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ο παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής Ed Sheeran, αναμένεται να φέρει εκατοντάδες επισκέπτες από αρκετές χώρες του εξωτερικού που θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Περιστατικά εχινόκοκκου σε σκύλους στον Κάμπο Τσακκίστρας
Το 50% των ανακυκλώσιμων στην Κόσιη θάβονται-«Στα όριά της η κατάσταση»
Από το 2009 συνεχίζεται ο διάλογος για το μητρώο καλλιτεχνών-Επί τάπητος όροι και προϋποθέσεις
Βρέφος με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση στο Μακάρειο-Τέταρτο περιστατικό από τις αρχές του χρόνου
Την ανάγκη δράσης κατά της παραπληροφόρησης για το κλίμα ανέδειξε η Υπουργός Γεωργίας στο άτυπο Συμβούλιο
Bristol Myers Squibb: Η δύναμη της καινοτομίας στην ογκολογική φροντίδα