Τα βρήκαν στο παρασκήνιο λίγο πριν την πρώτη σέντρα-Το πλαφόν σε οπαδούς και το σκεπτικό για τις δέκα ομάδες

Οι επαφές και οι διαβουλεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μεταξύ της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν αυτές που έφεραν την αλλαγή στάσης στην αρχική απόφαση της ΚΟΠ αναφορικά με το θέμα της μετακίνησης οπαδών, με αποτέλεσμα να μπει πλαφόν για δέκα από τις δεκατέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή με την μετακίνηση οπαδών-Βάζει περιορισμό στους φιλοξενούμενους η ΚΟΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα, ΚΟΠ και Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας γύρω από το θέμα, αφού είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή μετά την ανακοίνωση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος από την ομοσπονδία, ότι Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία ζητούσαν την συνέχιση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ειδικότερα σε αγώνες που κρίνονται υψηλού κινδύνου.

Παρότι αρχικά φάνηκε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή και στη βάση των αποφάσεων που έλαβε η ΚΟΠ τον περασμένο Ιούλιο, εντούτοις οι διαβουλεύσεις που είχαν τα εμπλεκόμενα μέρη φαίνεται να έπεισαν την ΚΟΠ να αλλάξει στάση και να βάλει πλαφόν στην μετακίνηση οπαδών, με όλες τις πλευρές να είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ικανοποιημένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εάν υπάρξει πόλεμος στην περιοχή, θα απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών»

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, η ομοσπονδία σε μία προσπάθεια να αποφύγει τυχόν αντιπαραθέσεις και διαμάχες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε να θέσει ανώτατο όριο τα 800 άτομα, το οποίο στην ουσία δεν έχει μεγάλη διαφορά με την προηγούμενη απόφαση του 10%, με εξαίρεση τρία γήπεδα.

Σύμφωνα με την αρμόδια πηγή, τα 800 άτομα θα μπορούν να μετακινούνται μόνο όταν τα γήπεδα έχουν χωρητικότητα μεγαλύτερη από οκτώ χιλιάδες, σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή που τα γήπεδα είναι μικρότερα, τότε θα ισχύει το μέτρο του 10%.

Για παράδειγμα, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα μπορούν να πάρουν 800 οπαδούς στο ΓΣΠ, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, στο Παφιακό και στο Alphamega Αρένα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα γήπεδα οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα είναι λιγότεροι από 800, νοουμένου ότι πρόκειται για αγώνες υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι, όταν οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται εκτός έδρας με μία εκ των Ομόνοια Αραδίππου, ΕΝΠ, Εθνικό Άχνας και Καρμιώτισσα, θα μπορούν να παίρνουν όσο κόσμο αποφασίσει η γηπεδούχος ομάδα, αφού δεν θα ισχύει το μέτρο αγώνων υψηλού κινδύνου.

Για παράδειγμα την πρώτη αγωνιστική, στον αγώνα Ομόνοια Αραδίππου-Ανόρθωση, οι γηπεδούχοι έχουν την ευχέρεια να δώσουν στους φιλοξενούμενους τρεις κερκίδες και να κρατήσουν μία για την ομάδα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά την ανατροπή με τη μετακίνηση οπαδών δηλώνουν… ετοιμότητα για αστυνόμευση οι Αρχές

Γιατί δέκα από τους δεκατέσσερις

Εξάλλου, το μέτρο δεν αφορά όλες τις ομάδες πρώτης κατηγορίας, αλλά δέκα από τις δεκατέσσερις, αφού εξαιρούνται ο Εθνικός Άχνας, η ΕΝΠ, η Καρμιώτισσα και η Ομόνοια Αραδίππου, οι οποίες θα έχουν το ελεύθερο να παίρνουν όσο κόσμο θέλουν στους εκτός έδρας αγώνες.

Αυτό που δημιούργησε εντυπώσεις, είναι γιατί στη λίστα με τις ομάδες υψηλού κινδύνου τοποθετήθηκε ο Άρης Λεμεσού, που οι οπαδοί του δεν είχαν ποτέ εμπλοκή σε οποιαδήποτε επεισόδια. Η λογική πίσω από την απόφαση, σύμφωνα με άλλη αρμόδια πηγή, έγκειται στο γεγονός ότι ο Άρης είναι πλέον στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου και ως εκ τούτου θεωρείται πλέον στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως και όλες οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του νησιού.

Θετική αντίδραση από Αστυνομία

Πάντως, η αντίδραση της Αστυνομίας στην απόφαση της ΚΟΠ κρίθηκε θετικά, αφού σε ανακοίνωσή της, δήλωσε την ετοιμότητά της «και αναμένει ότι και οι υπεύθυνοι φορείς, θα επιδείξουν την κατάλληλη σοβαρότητα και ανάληψη των ευθυνών τους, ώστε να έχουμε επιτέλους ένα ασφαλές πρωτάθλημα».

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται πλέον, είναι κατά πόσον οι Αρχές θα αποτρέψουν πιθανά επεισόδια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και ποια είναι η ετοιμότητά τους, με δεδομένο ότι ακόμα και 400 οπαδούς να μετακινήσουν οι ομάδες, είναι πιθανόν να υπάρξουν επεισόδια με τους αντίπαλους οπαδούς.

Αυτό συνέβη εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, με πιο τρανό παράδειγμα τα επεισόδια στο στάδιο Ελευθερία, πριν από δύο χρόνια, όταν οπαδοί της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα, συγκρούστηκαν στο final-4 του κυπέλλου καλαθόσφαιρας. Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν από μόλις 300 οπαδούς.

Το πρωτάθλημα αρχίζει σε τρεις μέρες και πλέον ευχή όλων είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, παρότι πολλοί θεωρούν ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για το ποδόσφαιρό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίζουν μπάλα πολλοί με τα χρήματα του ποδοσφαίρου-Αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια τα έσοδα

Δειτε Επισης

Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου
Η στοχοποίηση της ΚΟΠ, οι ορφανές ευθύνες και η άμεση ταυτοποίηση που δεν λειτούργησε στην ώρα της
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών