Εντόπισε εκατοντάδες καπνικά σε ελέγχους το Τμήμα Τελωνείων-Συνελήφθη Ισραηλινός για ναρκωτικά

Το Τμήμα Τελωνείων κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, για τρεις σημαντικές κατασχέσεις καπνικών προϊόντων  και ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 12-18 Αυγούστου, που κατείχαν ένα άτομο ισραηλινής καταγωγής, ένας Τ/κ και ένα άτομο συριακής καταγωγής. 

Αναλυτικότερα το Τμήμα αναφέρει ότι την Τετάρτη 14 Αυγούστου, έπειτα από σχετική ειδοποίηση από την Αστυνομία στο Αεροδρόμιο Πάφου, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιβάτη ισραηλινής καταγωγής που θα αναχωρούσε από το Αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το Ισραήλ. Προσθέτει ότι κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε μια συσκευασία βιομηχανοποιημένου καπνού για στριφτό τσιγάρο, αναμειγμένου με μικρή ποσότητα πράσινης φυτικής ύλης (κάνναβης). Όπως αναφέρεται, ο επιβάτης συνελήφθηκε και παραδόθηκε στην ΥΚΑΝ Πάφου για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξάλλου, στις 15 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ελέγχου αναχωρούντων επιβατών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δυο αποσκευές Τουρκοκύπριου επιβάτη που θα αναχωρούσε με προορισμό το Λονδίνο, εντοπίστηκαν συνολικά 100 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία και 6 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, που  ήταν αδασμοφορολόγητα. Ο επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη, όπως αναφέρεται.

Ακόμη την Παρασκευή 16 Αυγούστου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων Λεμεσού ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία (ΟΠΕ Λεμεσού) ότι έπειτα από έρευνα στο όχημα και στην οικία προσώπου συριακής καταγωγής στην επαρχία Λεμεσού εντοπίστηκε ποσότητα καπνικών προϊόντων. Κατά τον έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 74 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία και 6 κιλά και 750 γρ. καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα.

Ο εμπλεκόμενος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μεταφοράς των καπνικών προϊόντων. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε χρηματικό ποσό €8.000 για τον εξώδικο συμβιβασμό του αδικήματος, ενώ το όχημα του αποδόθηκε με την καταβολή πρόσθετου χρηματικού ποσού €500, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»