Σε δικό του κόσμο ο Ουστέλ-Κατηγορεί την Δημοκρατία για περιορισμούς στους τουρίστες

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, αναφέρει, σε ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «μετά το περιουσιακό, τώρα βάζει στο μάτι και τον τουρισμό (στο ψευδοκράτος), που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρκοκυπριακό λαό», κατά την έκφρασή του.  

Ο κ. Ουστέλ κάνει λόγο για ενέργειες "που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, υπονομεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και επισκιάζουν τις σχέσεις" μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί.

«Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την 'ε/κ διοίκηση' στους τουρίστες που μεταβαίνουν στην 'τδβκ' δημιουργούν μια περίπλοκη κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία διακίνησης και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών, βάσει του διεθνούς δικαίου», αναφέρει.

Ο κ. Ουστέλ καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει τις «πολιτικές απομόνωσης», κατά την έκφρασή του, και να επιδείξει "ειλικρινή βούληση για συνεργασία των πλευρών". 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό