Σε δικό του κόσμο ο Ουστέλ-Κατηγορεί την Δημοκρατία για περιορισμούς στους τουρίστες

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, αναφέρει, σε ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «μετά το περιουσιακό, τώρα βάζει στο μάτι και τον τουρισμό (στο ψευδοκράτος), που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρκοκυπριακό λαό», κατά την έκφρασή του.  

Ο κ. Ουστέλ κάνει λόγο για ενέργειες "που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, υπονομεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και επισκιάζουν τις σχέσεις" μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί.

«Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την 'ε/κ διοίκηση' στους τουρίστες που μεταβαίνουν στην 'τδβκ' δημιουργούν μια περίπλοκη κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία διακίνησης και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών, βάσει του διεθνούς δικαίου», αναφέρει.

Ο κ. Ουστέλ καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει τις «πολιτικές απομόνωσης», κατά την έκφρασή του, και να επιδείξει "ειλικρινή βούληση για συνεργασία των πλευρών". 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ο Τατάρ-Θα επαναλάβει τη «λύση δύο κρατών»
Ελεύθερος ο «ύποπτος τρομοκράτης», φιάσκο η πληροφορία εναντίον του-Διαμένει στην Κύπρο η οικογένεια του
Δεν αποφεύχθηκαν οι διακοπές ρεύματος παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου-Στο κόκκινο η ζήτηση λόγω ψύχους
Ενημέρωσε για την επίσκεψη του στη Συρία τους ομολόγους του στην ΕΕ ο Κόμπος
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα πόδια δύο ανήλικοι μετά από έκρηξη στη Λεμεσό
Από αποτσίγαρο φαίνεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην οικία του 33χρονου Μενέλαου στη Λεμεσό
Εργάζεται στην Κύπρο η σύζυγος του «ύποπτου» επιβάτη-Ουδέν μεμπτό μέχρι στιγμής, άνθρακας τα περί τρομοκρατίας
Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας
Πέφτει και πάλι κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αλλαγές πτήσεων της Cyprus Airways προς και από την Αθήνα λόγω απεργίας στην Ελλάδα