Εισαγγελική έρευνα στη Γαλλία για απειλές θανάτου κατά διευθυντή Τελετής Έναρξης Ολυμπιακών

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για απειλές θανάτου και παρενόχληση στον κυβερνοχώρο με στόχο τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Tελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 Τομά Ζολί, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εισαγγελία του Παρισιού.

Ο Ζολί υπέβαλε καταγγελία μετά από απειλές και διαδικτυακές επιθέσεις για την παράσταση-μέρος της πρωτοφανούς Τελετής Έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα που φαινόταν να παρωδεί το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος».

Η σκηνή, που πυροδότησε οργή κορυφαίων ηγετών, της Καθολικής Εκκλησίας και ακροδεξιών πολιτικών στη Γαλλία, παρουσίαζε drag queens, ένα τρανς μοντέλο και σχεδόν γυμνό τον Έλληνα αρχαίο θεό Διόνυσο.

Οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 ζήτησαν συγγνώμη στη συνέχεια, λέγοντας ότι δεν υπήρχε πρόθεση να επιδειχθεί ασέβεια προς καμία θρησκευτική ομάδα. 

Ο Ζολί είπε επίσης ότι η θρησκευτική ασέβεια δεν ήταν πρόθεσή του και ότι η σκηνή υποτίθεται ότι απεικόνιζε μια παγανιστική γιορτή, που συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου.

Η Γαλλίδα DJ και παραγωγός Μπάρμπαρα Μπατς, η οποία έπαιξε στη σκηνή, είπε τη Δευτέρα ότι υπέβαλε καταγγελίες εναντίον ανθρώπων που την παρενόχλησαν και την απείλησαν εξαιτίας αυτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φιντάν για ισχυρισμούς ότι τελικός στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία-«Προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος μέσα από όχημα που έβραζε στους 43 βαθμούς στην Καλιφόρνια
Καταδικάζει τις δηλώσεις Τραμπ για Χαμενεΐ το Ιράν-«Ασεβείς και απαράδεκτες»
Τραγωδία στην Αίγπυτο-Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο, 18 νεκρές εργάτριες
Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ την εξουσία να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς την άδεια του Κογκρέσου
Ενθουσιώδης πιστός πέταξε στον Πάπα Λέοντα κασκόλ της Ρόμα και τον βρήκε στο κεφάλι
Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει ξανά το Ιράν, εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του
Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Τρεις νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Γαλλία
Οικονομικά ζόρια για τον Πούτιν-Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες λόγω δημοσιονομικών πιέσεων