Από τους 44 μετανάστες, μόνο τρεις παραμένουν στη νεκρή ζώνη-Ελεύθερη η διακίνηση στην Αυλώνα

Αναστάτωση προκλήθηκε στο χωριό Αυλώνα από κλείσιμο δρόμων που οδηγούσαν στην νεκρή ζώνη από τα Ηνωμένα Έθνη ύστερα από την άφιξη επιπρόσθετων 44 ανθρώπων στην περιοχή.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ο κοινοτάρχης Αυλώνας Μενέλαος Σάββα «τα ΗΕ ευτυχώς σήκωσαν τα εμπόδια από τους δρόμους και η διακίνηση γίνεται ελεύθερα σήμερα».

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, από τους 44 ανθρώπους που διανυκτέρευσαν στην περιοχή, σήμερα το πρωί μόνο τρία άτομα υπήρχαν, με τους υπόλοιπους να μην γνωρίζει κανείς πού πήγαν.

«Την Τετάρτη την νύκτα ήρθαν 44 μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία και παραδόθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη. Ψες διανυκτέρευσαν στην νεκρή ζώνη αλλά το πρωί μόνο τρεις υπήρχαν στην περιοχή, οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε πού είναι», είπε ο κ. Σάββα.

Ανέφερε ότι χθες το μεσημέρι τα Ηνωμένα Έθνη έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν προς την Αυλώνα και έλεγχαν τους πάντες που περνούσαν στην νεκρή ζώνη, κι όσοι δεν είχαν πάσο δεν τους επιτρεπόταν να περάσουν.

«Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολλά. Υπήρχαν γυναίκες με τα μωρά τους στο αυτοκίνητο, μπορεί το πάσο να το είχε ο σύζυγος και δεν τους άφηναν να περάσουν μέχρι να έρθει ο σύζυγος να παρουσιάσει το πάσο. Έρχονταν έμποροι να αγοράσουν καρπούζια, προϊόντα από τους γεωργούς στην νεκρή ζώνη και δεν τους άφηναν. Ευτυχώς σήκωσαν τα εμπόδια από τους δρόμους και η διακίνηση γίνεται ελεύθερα σήμερα», συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»
Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»