Παραδέχονται το διπλό φονικό, αλλά τα ρίχνει ο ένας στον άλλο-Όσα ισχυρίζονται οι δυο συλληφθέντες

Δεμένοι με την υπόθεση φαίνεται να είναι δυο νεαροί που τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση σε σχέση με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λεμεσό, με θύμα τον 39χρονο Ανδρέα Κουζουπή και ένα Σλοβάκο, οι οποίοι αφού δολοφονήθηκαν με σφαίρα στο κεφάλι στη συνέχεια κάηκαν μέσα στο όχημα τους που παρέδωσαν στις φλόγες οι δράστες.

Τόσο ο 19χρονος, όσο και ο 23χρονος, εμπλέκουν τους εαυτούς τους στη διάπραξη του φόνου, ωστόσο, ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη, με την Αστυνομία να διερευνά τους ισχυρισμούς τους, ώστε να διαπιστωθεί ποιο είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη.

Υπενθυμίζεται ότι κίνητρο της δολοφονίας, ήταν οικονομική διαφορά μεταξύ θυμάτων και δραστών για ένα ηχείο και φαίνεται πως είχαν δώσει ραντεβού, το οποίο εκτυλίχθηκε σε αιματοκύλισμα. Σημειώνεται ότι, η ταυτοποίηση του 39χρονου άρχισε μετά την αναφορά του πατέρα του που δήλωσε την εξαφάνισή του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως είχε πάει με το Σλοβάκο φίλο του για ψάρεμα.

Μάλιστα, ο πατέρας του 39χρονου ανέφερε πως ο γιος του, του είπε πως ένα πρόσωπο θα μετέβαινε στην οικία τους προκειμένου να παραλάβει ένα μεγάφωνο, ωστόσο, θα έπρεπε πρώτα να παραλάβει το ποσό των 800 ευρώ. Ωστόσο κατά την απουσία του δεν μετέβη στην οικία του οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ με την επιστροφή του ο 39χρονος, ανέφερε πως θα πήγαινε σε συνάντηση για να πουλήσει το ηχείο. Εκ τότε, χάθηκαν τα ίχνη του, με τον πατέρα του να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως από την οικία του, απουσίαζε και ο Σλοβάκος, ο οποίος ήταν αυτός που χρησιμοποιούσε το όχημα που βρέθηκαν απανθρακωμένες οι σοροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλό φονικό για ένα ηχείο-Το βίντεο που τους καίει και η αλληλοεπίρρηψη ευθυνών

Δόθηκε πληροφορία

Τον δρόμο προς τις συλλήψεις, άνοιξε πληροφοριοδότης ο οποίος από τη μια μίλησε για τη διαφωνία μεταξύ του 19χρονου και του 39χρονου αναφορικά με το ηχείο, ενώ από την άλλη, έκανε λόγο πως και οι δυο ύποπτοι εντοπίστηκαν να κινούνται το βράδυ της Τρίτης στο δρόμο Αρακαπά και Παρεκκλησιάς.

Από περαιτέρω εξετάσεις σε πρατήριο βενζίνης οι δυο ύποπτοι καταγράφονται να γεμίζουν με βενζίνη ένα μπουκάλι και στη συνέχεια να αναχωρούν, ενώ ο οδηγός ήταν ο 19χρονος.

Μετά τις συλλήψεις τους, ακολούθησαν έρευνες στις οικείες τους και στο σπίτι του 19χρονου, εντοπίστηκαν δυο κυνηγετικά όπλα, τα οποία αποστάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο καταγράφει τους συνεληφθέντες της διπλής δολοφονίας να γεμίζουν βενζίνη λίγο πριν την φωτιά στο όχημα

Τα ρίχνει ο ένας στον άλλο

Ο 19χρονος στην κατάθεσή του, μίλησε για τη διαφωνία που είχε με τον 39χρονο σε σχέση με το ηχείο, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεχόταν πιέσεις και απειλές από τον 39χρονο, προκειμένου να του δώσει τα χρήματα.

Όπως ισχυρίστηκε για τη διαφωνία τους, ενημέρωσε τον δεύτερο ύποπτο, ο οποίος του πρότεινε να πάρει κυνηγετικό και να απειλήσει το θύμα, ενώ ισχυρίστηκε πως παρέδωσε στον 23χρονο ένα κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με την εκδοχή του, το βράδυ της Τρίτης, είχαν μεταβεί σε σημείο που καθορίστηκε το ραντεβού με τον 39χρονο, ενώ σε κάποια στιγμή ο ίδιος άκουσε ένα πυροβολισμό. Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως δεν είχε οπτική επαφή, αλλά σε κάποια στιγμή του τηλέφωνησε ο 23χρονος, αναφέροντάς του πως δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθώς το θύμα δεν θα τον ξαναενοχλούσε, γιατί τον σκότωσε, όπως και τον φίλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν πίσω από τις οικονομικές διαφορές για την διπλή δολοφονία-Κυνηγετικά στην οικία του ενός εκ των υπόπτων

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, συναντήθηκαν στην οικία του 19χρονου, με τον δεύτερο ύποπτο να του παραδίδει πίσω το κυνηγετικό όπλο.

Από την πλευρά του ο 23χρονος ανακρινόμενος, ισχυρίστηκε πως στο σημείο μετέβη με το όχημα του 19χρονου και όχι με διαφορετικό, λέγοντας πως το ραντεβού πως το είχε διευθετήσει ο πρώτος ύποπτος.

Σε κάποια στιγμή όπως ισχυρίζεται, ο 19χρονος πυροβόλησε εξ επαφής τα δυο θύματα, ενώ στη συνέχεια έσπρωξε το όχημα στο σημείο όπου εντοπίστηκε. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, επέστρεψαν στις οικίες τους, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τι επακολούθησε. Την επόμενη μέρα, ανέφερε, πως ο 19χρονος τον ενημέρωσε πως είχε επιστρέψει στο σημείο και αφού περιέλουσε με βενζίνη το όχημα, έθεσε φωτιά.

Οι ισχυρισμοί και των δυο υπόπτων διερευνώνται, ενώ εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να διαφανούν οι κινήσεις τους κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Σημειώνεται πως, από το βίντεο από το πρατήριο καταγράφονται και οι δυο ύποπτοι δέκα λεπτά πριν ληφθεί η πληροφορία στις Αρχές, για φλεγόμενο όχημα.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»