Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό-Εκμυστηρεύτηκε σε τρίτο τις απειλές και τη δολοφονία ο 19χρονος

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στη Λεμεσό, με θύματα τον 39χρονο Αντρέα Κουζουπή και τον 38χρονο Σλοβάκο, David Chmelar, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες στις 31 Ιουλίου, με την Αστυνομία να αναφέρει ενώπιον Δικαστηρίου ότι ο 19χρονος είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημα σε άλλο πρόσωπο.

Οι δύο συλληφθέντες 19 και 23 ετών παρουσιάστηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ανανέωσε την κράτησή τους για άλλες πέντε ημέρες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, αφού προέκυψε μαρτυρία ότι ο 19χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε άλλο πρόσωπο ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή και ότι επρόκειτο να τον σκοτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα διπλό φονικό, δυο πολύ νεαροί ύποπτοι και ένα κράτος που χάνει τη μάχη με τα ναρκωτικά

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, από την μαρτυρία προκύπτει πως ο 19χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στο ίδιο άτομο, μετά την διάπραξη του εγκλήματος και να του είπε ότι σκότωσε το θύμα και ότι μαζί του ήταν και ο δεύτερος ύποπτος.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, η Αστυνομία κατέχει γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία που έτυχε να συναντηθεί με τους υπόπτους, ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή και ακολούθως επενέβη ο 23χρονος ύποπτος, αναφέροντας ότι θα τον βοηθούσε και χρησιμοποιώντας τη λέξη «πιστολιές» και τη φράση «δεν με ξέρεις καλά εμένα».

Στο μεταξύ, βάσει των όσων ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, η Αστυνομία παρέλαβε όλα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των δύο υπόπτων και διαφάνηκε πως ο 19χρονος είχε συνεχή επικοινωνία με τον 39χρονο Κουζουπή, καθώς και με τον δεύτερο ύποπτο, που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση.

Οι δύο τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης, εμπρσμό αυτοκινήτου, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ναρκωτικά τελικά πίσω από το διπλό φονικό-Κάηκε το μούσι του ενός, επέστρεψαν ενώ έσβηνε τη φωτιά η Πυροσβεστική

Ναρκωτικά πίσω από τη δολοφονία

Σημειώνεται πως κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στην εξίσωση της υπόθεσης είχαν μπει και τα ναρκωτικά, αφού όπως αναφερόταν στον όρκο του ανακριτή, που είχε δοθεί στα ΜΜΕ, ο 19χρονος είχε δείξει το ένα θύμα ως τον προμηθευτή τους. Συγκεκριμένα, σε θεληματική κατάθεση που είχε δώσει, ο 19χρονος είχε αναφέρει πως γνωρίζονταν με τον Κουζουπή, καθώς ήταν συγχωριανοί και όταν ο 23χρονος ύποπτος μετακόμισε στη Διερώνα, τον Ιούλιο του 2024, σχεδόν καθημερινά ο Κουζουπής του μετέφερνε ναρκωτικά.

Στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Κουζουπής άρχισε να πιέζει και να τον απειλεί για τα λεφτά που του χρωστούσε ο 23χρονος ύποπτος για τα ναρκωτικά, καθώς επίσης του ζητούσε και το χρηματικό ποσό των €800 για ένα μεγάφωνο που συμφώνησαν να του πουλήσει και τελικά ο δεύτερος ύποπτος αρνήθηκε να αγοράσει.

Αφού ενημέρωσε τον 23χρονο, αποφάσισαν ο 19χρονος ύποπτος να του δώσει το κυνηγετικό του όπλο και να πυροβολήσουν τον Κουζουπή, όπως ισχυρίζεται. Ο ίδιος διευθέτησε το ραντεβού στο σημείο όπου εντοπίστηκε η δεύτερη σκηνή στις 30/07/24 και το βράδυ, αφού παρέλαβε τον 23χρονο με το αυτοκίνητο του, μετέβηκαν στο σημείο όπου είχε διευθετηθεί το ραντεβού και ανάμεναν τον Κουζουπή, ο οποίος τους είπε ότι θα τον μετέφερνε εκεί άλλο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μεταβολή εκδοχών για την διπλή δολοφονία-Όσα ισχυρίστηκαν στην πρώτη και την δεύτερη κατάθεση οι ύποπτοι

Ενώ ανάμεναν, είδαν ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει και εξήλθαν και οι δύο του αυτοκινήτου, με τον 19χρονο να ισχυρίζεται πως ο 23χρονος κρατούσε το κυνηγετικό όπλο, στο οποίο τοποθέτησε δύο φυσίγγια, πυροβολώντας στη συνέχεια τον Κουζουπή, μόλις αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Αμέσως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, πυροβόλησε τον Σλοβάκο που καθόταν στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου.

Ακολούθως, ο 19χρονος ισχυρίζεται πως έσπρωξε το δεύτερο θύμα στη θέση του συνοδηγού και μετά οι δύο τους σήκωσαν τον Κουζουπή από το έδαφος και το έβαλαν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Όπως είχε αναφερθεί στο Δικαστήριο, ο 19χρονος ανέφερε πως μετά τη δολοφονία, ο 23χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο των θυμάτων και ο 19χρονος στο δικό του, το οποίο προπορευόταν και μετέβηκαν στην περιοχή Ληστόβουνος, με σκοπό να ρίξουν το αυτοκίνητο με τα θύματα σε γκρεμό. Όταν έφτασαν στο σημείο της δεύτερης σκηνής, δεν έγινε κατορθωτή η ρίψη του στον γκρεμό και ως εκ τούτου το έσπρωξαν σε κατηφορικό χωμάτινο δρόμο και το αυτοκίνητο σταμάτησε πάνω σε δέντρα. Ακολούθως, όπως ανάφερε, ο 23χρονος του είπε να μεταβούν σε πρατήριο καυσίμων για αγορά βενζίνης με σκοπό να κάψουν το αυτοκίνητο για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Κατά την μετάβαση τους σε κοντινό πρατήριο καυσίμων, ο 23χρονος, σε κάποιο σημείο ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο, αφαίρεσε τα δύο φυσίγγια από το κυνηγετικό και τα πέταξε από το παράθυρο. Αφού οι δύο τους έφτασαν στο πρατήριο καυσίμων, ο 19χρονος εντόπισε σε κάλαθο σκουπιδιών του πρατηρίου μια πλαστική μπουκάλα του νερού και ένα πλαστικό δοχείο λαδιού και αφού έβαλαν €10 στο κερματοδέκτη του πρατηρίου, γέμισαν την μπουκάλα και το δοχείο με βενζίνη, ενώ την υπόλοιπη ποσότητα την τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο του 19χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δεύτερου θύματος του φονικού στη Λεμεσό-Εμμένουν στις θέσεις τους οι ύποπτοι

Μετά, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του 19χρονου, επέστρεψαν στη σκηνή όπου ο 23χρονος κατέβηκε και έπιασε μόνο την πλαστική μπουκάλα από το αυτοκίνητο και με αυτή έθεσε φωτιά στο αυτοκίνητο. Ακολούθως, τρέχοντας επέστρεψε στο αυτοκίνητο του 19χρονου, όπου του ανάφερε ότι από τη φωτιά κάηκε λίγο το μούσι του.

Ακολούθως, μετέβηκαν στο σπίτι του 19χρονου όπου εκεί άφησε το πλαστικό δοχείο που περιείχε βενζίνη, καθώς και το κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια μετέβηκαν με το αυτοκίνητο του 19χρονου στο σπίτι του 23χρονου, παίρνοντας μαζί τους και την συμβία του πρώτου υπόπτου, στην οποία δεν ανάφεραν οτιδήποτε.

Στο σπίτι του 23χρονου συνάντησαν την σύζυγο του, η οποία αφού είδε αίματα στα παπούτσια του, αυτός της ανάφεραν ότι επρόκειτο για αίμα λαγού. Ακολούθως, ο 19χρονος επέστρεψε σπίτι όπου άφησε την συμβία και όπως ανάφερε, μαζί με άλλο πρόσωπο μετέβηκε στη Λεμεσό όπου παρέμεινε για λίγες ώρες και ακολούθως επέστρεψε.

ΔΙΑΒΣΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο καταγράφει τους συνεληφθέντες της διπλής δολοφονίας να γεμίζουν βενζίνη λίγο πριν την φωτιά στο όχημα

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»