Δημιουργεί ηλιακό πάρκο ο Δήμος Ακάμα-Εντάσσεται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Euro-MED, συμμετέχει ο Δήμος Ακάμα μέσα από το οποίο προωθεί τη δημιουργία ηλιακού πάρκου.

Ο Δήμος αναμένεται να αξιοποιήσει και άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ακάμα Μαρίνο Λάμπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, στο πρόγραμμα Interreg Euro-MED συμμετέχουν έξι χώρες και αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Δήμος Ακάμα, έχει λάβει έγκριση μετά την υποβολή σχετικής πρότασης με σκοπό τη δημιουργία ηλιακού πάρκου.

Η Τοπική Αρχή έχει εξασφαλίσει έπειτα από την έγκριση της πρότασής της το ποσό του 0,5 εκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία ηλιακού πάρκου στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου της Πέγειας.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ηλιακού πάρκου είναι 33 μήνες.

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως η Τοπική Αρχή, ετοιμάζει αρκετά σχέδια για αξιοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λάμπρου επανέλαβε πως μια από τις προτεραιότητες που θέτει είναι η προώθηση του κατασκευαστικού έργου του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων-Πέγεια. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, είπε ο κ. Λάμπρου, που ενώνει την Πάφο με τον Δήμο Πέγειας παραλιακά πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί αφού, εξήγησε, πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς.

Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε ο κ. Λάμπρου και το θέμα της προώθησης της κατασκευής του έργου της μαρίνας της Πάφου. Πρόκειται, συνέχισε, για ένα έργο που θα φέρει αλλαγή στον νέο Δήμο Ακάμα αλλά και ολόκληρη την επαρχία.

Επεσήμανε πως η μαρίνα της Πάφου, χωρητικότητας χιλίων σκαφών, θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 155.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 40.000 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν για οικιστική τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη, ενώ άλλα 2.500 τ.μ. θα στεγάσουν άλλες υπηρεσίες, όπως ιατρεία και χώρους υποδοχής. Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού με όλα τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, συμπλήρωσε.

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στην προώθηση του θέματος του δασικού πάρκου και σημείωσε πως πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα ώστε να δώσει πνοή και ανάπτυξη στις κοινότητες του Ακάμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ