Συνεχίζονται στο Κάιρο την ερχόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις για το Μεσανατολικό

Οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα θα επαναληφθούν στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα έπειτα από 48 ώρες «εποικοδομητικών» διαπραγματεύσεων που έγιναν σε «θετική ατμόσφαιρα» στην Ντόχα, τονίζει το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν σήμερα οι μεσολαβήτριες χώρες ΗΠΑ, Αίγυπτος και Κατάρ.

Κατά τις διαπραγματεύσεις, οι ΗΠΑ παρουσίασαν μια νέα συμβιβαστική πρόταση, την οποία υποστήριξαν η Αίγυπτος και το Κατάρ, προκειμένου να «καλυφθούν τα κενά που απομένουν» με τρόπο που επιτρέπει την ταχεία εφαρμογή μιας συμφωνίας από το Ισραήλ και τη Χαμάς, και συνάδει με τις αρχές που έθεσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθούν κατ' ιδίαν τη Δευτέρα προσθέτοντας ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός της Ντόχα θα επιστρέψει στο Ισραήλ απόψε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ