Ούτε το DNA δεν έδωσε γραμμή για το «ορφανό» πέλμα ποδιού-Το βάρος στη βάση δεδομένων της Interpol

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού πέλματος ποδιού στην θαλάσσια περιοχή της Λάρας στην Πάφο, τον περασμένο Μάιο, αφού δεν κατέστη δυνατό να συνδεθεί μέσω των επιστημονικών εξετάσεων με οποιοδήποτε πρόσωπο κι ως εκ τούτου, οι έρευνες των Αρχών έμειναν στο σκοτάδι και χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο, το οποίο θα μπορέσει ενδεχομένως να τους βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, πλην της πιθανότητας να εντοπιστεί το πρόσωπο μέσω της βάσης δεδομένων της Interpol.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το «ορφανό» πέλμα ποδιού στην Πάφο-Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων

Αρμόδια πηγή που μίλησε στον REPORTER, ανέφερε πως έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν από την Αστυνομία για να εξιχνιαστεί η υπόθεση, ωστόσο ούτε οι επιστημονικές εξετάσεις, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεν οδήγησε στην άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του προσώπου στο οποίο ανήκει το πέλμα ποδιού.

Οι Αρχές, βάσει των δεδομένων που έχουν ενώπιον τους, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε επιπλέον εξετάσεις και αυτό που αναμένεται είναι ο φάκελος της υπόθεσης να μείνει προς το παρόν στις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Οι εκτιμήσεις για το πως ξεβράστηκε το πέλμα στην θαλάσσια περιοχή γίνονται από τις Αρχές και στρέφονται προς το ενδεχόμενο να αφορά πρόσωπο που βρισκόταν σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες και χτυπήθηκε από κάποιο αντικείμενο ή για πρόσωπο που βρισκόταν στην θάλασσα και χτυπήθηκε από κάποιο αντικείμενο.

Το γεγονός ωστόσο πως δεν εντοπίστηκε είτε σορός, είτε κάποιο άλλο αντικείμενο από τη διερεύνηση που έγινε, μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση, με τις Αρχές να μην μπορούν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν κανένα σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά

Η μόνη ελπίδα που απομένει στις Αρχές για να λύσουν το μυστήριο της υπόθεσης είναι μέσω της Interpol, όπου θα σταλούν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, για να διαφανεί κατά πόσον μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του DNA.

Υπενθυμίζεται ότι το ανθρώπινο πέλμα που εντοπίστηκε σε κατάσταση σαπουνοποίησης, στην περιοχή της Λάρας από πολίτη την Κυριακή 19 Μαΐου, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, εξετάστηκε από ανθρωπολόγο και ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε ενήλικα.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Νικολάου, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας που διεξάγονταν δια ξηράς και θαλάσσης χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε τεκμήριο σχετικό με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε ενήλικα ανήκει το πέλμα που εντοπίστηκε στη Λάρα-Ευρήματα ανθρωπολόγου

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time