Νέο δικαστικό χαστούκι στην Google μετά την καταδίκη για μονοπώλιο

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική καταδίκη της Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στις διαδικτυακές αναζητήσεις, διαφορετικό δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώνει την εταιρεία να επιτρέψει στους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές και από άλλες πηγές.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να αποφασίσει τα διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λάβει η Google μετά την περυσινή καταδίκη της έπειτα από αγωγή της Epic Games, δημιουργό του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Η Epic είχε κατηγορήσει την Google ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό υποχρεώνοντας τους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα PlayStore. Την κατηγόρησε επίσης ότι επιβάλλει αθέμιτους κανόνες για τις πληρωμές εντός των εφαρμογών.

«Η Google απέκλειε τον ανταγωνισμό για χρόνια και χρόνια και χρόνια. Τώρα ανοίγουμε τις πύλες και αφήνουμε τους ανταγωνιστές να μπουν» δήλωσε σύμφωνα o περιφερειακός δικαστής Τζέιμς Ντονάτο.

Ο Ντονάτο, σχολίασε το Reuters, έδειξε να αγανακτεί με τις διαμαρτυρίες της Google για το κόστος και τη δυσκολία της εφαρμογής των μέτρων που πρότεινε η Epic.

«Θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι για να αποκαταστήσετε την αδικία όταν έχετε κριθεί μονοπώλιο» είπε ο δικαστής.

Δήλωσε ακόμα ότι θα εκδώσει τις επόμενες εβδομάδες απόφαση που θα καθορίζει τους κανόνες για την Google και θα συστήσει τριμελή τεχνική επιτροπή συμμόρφωσης που θα παρακολουθεί την υπόθεση.

Η Epic είχε ζητήσει από το δικαστήριο να υποχρεώσει την Google να διευκολύνει το κατέβασμα εφαρμογών από καταστήματα τρίτων, όπως το κατάστημα της Epic, και από άλλες πηγές στο Διαδίκτυο. Ζήτησε επίσης να απαγορευτεί στην Google η εγκατάσταση του Play Store σε όλες τις συσκευές Android.

H Google, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι οι προτάσεις της Epic βλάπουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών. Δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Google δεν θα εξαναγκαστεί να διανέμει τα ηλεκτρονικά καταστήματα των ανταγωνιστών της.

«Ο ανταγωνισμός θα είναι χειρότερος αν επιβληθεί υποχρέωση συναλλαγής με τον ανταγωνισμό» είπε.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Αστρονόμοι ανακάλυψαν οξυγόνο σε απομακρυσμένο γαλαξία
To X του Μασκ ανέστειλε λογαριασμούς της αντιπολίτευσης στην Τουρκία εν μέσω αναβρασμού για Ιμάμογλου
«Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη βαρύτητα»-Αποκαλύψεις για τον αστροναύτη Γουίλμορ
Οι μητρικές λοιμώξεις έχουν επιπτώσεις στον εγκέφαλο των νεογνών
Η αστροναύτης Γουίλιαμς γέρασε μία δεκαετία κατά τις 288 ημέρες της στο Διάστημα
Επιστρέφουν στη Γη οι δύο αστροναύτες-Ήταν εγκλωβισμένοι για εννέα μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ένας βράχος στον πλανήτη Άρη έκρυβε έναν εκπληκτικό κίτρινο θησαυρό
Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται σε σκύλους και γάτες-Προειδοποιούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ
Ο Μασκ αποκάλυψε ποιος χάκαρε το «x»και έπεσε για ώρες
Μιλά για μαζική κυβερνοεπίθεση στο Χ ο Μασκ- «Μπορεί να εμπλέκεται κάποια χώρα»