Παρίστανε τον τραπεζικό λειτουργό και απέσπασε 200,000 ευρώ από 67χρονο

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε σήμερα στο ΤΑΕ Πάφου, άντρας ηλικίας 67 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με βάση τα όσα κατήγγειλε ο 67χρονος στο ΤΑΕ, τον περασμένο Ιούλιο, προέβη σε μεταφορά χρηματικού ποσού ύψους 200,000 ευρώ, από τον τραπεζικό λογαριασμό του, σε λογαριασμό που πίστευε ότι ανήκει σε τράπεζα του εξωτερικού, με σκοπό την αγορά και επένδυση σε τραπεζικά ομόλογα. Όπως ωστόσο διαπίστωσε αργότερα, ο λογαριασμός στον οποίο απέστειλε τα χρήματα, δεν ανήκει στο τραπεζικό ίδρυμα, αλλά σε άγνωστο του πρόσωπο, που τον εξαπάτησε.

Ο 67χρονος είχε σε προηγούμενο χρονικό διάστημα αναζητήσει και εντοπίσει μέσω διαδικτύου το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο σε τραπεζικά ομόλογα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail, επικοινώνησε με πρόσωπο που του παρουσιάστηκε ως λειτουργός του τραπεζικού ιδρύματος και που χρησιμοποιούσε λογαριασμό e-mail σχεδόν πανομοιότυπο με το πραγματικό e-mail του τραπεζικού ιδρύματος. Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο ύποπτος ανάφερε στον 67χρονο τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ο 67χρονος απέστειλε το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, για την αγορά ομολόγων, ωστόσο αργότερα αντιλήφθηκε ότι αυτός δεν είναι ο τραπεζικός λογαριασμός του τραπεζικού ιδρύματος, αλλά ανήκει σε άγνωστο του, ύποπτο δικαιούχο.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Με αφορμή και αυτή τη νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, η Αστυνομία καλεί εκ νέου το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές του.

Σε αυτή τη μορφή απάτης οι δράστες, δημιουργούν και χρησιμοποιούν e-mail, που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά ενός πραγματικού φυσικού ή νομικού προσώπου, συνεργάτη ή εταιρείας. Μέσω επικοινωνίας με το πλαστό e-mail και προσποιούμενοι ότι είναι το ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, συνεργάτης ή εταιρεία, οι δράστες ισχυρίζονται ότι έχει αλλάξει ο τραπεζικός λογαριασμός τους και ζητούν όπως οι οποιεσδήποτε συναλλαγές ή πληρωμές, γίνονται σε νέο λογαριασμό, τα στοιχεία του οποίου αναφέρουν.

Για αποφυγή εξαπάτησης του, το κοινό καλείται να είναι πάντοτε πολύ προσεκτικό. Προτρέπεται όπως, προτού προχωρήσει σε τέτοιες συναλλαγές, να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τους συνεργάτες ή εταιρείες, για επαλήθευση. Τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται πάντα μέσω αριθμών τηλεφώνου, που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες συνομιλίες με τους συνεργάτες ή εταιρείες, ή μέσω αριθμών τηλεφώνου που είναι γνωστοποιημένοι.

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Δεσμεύτηκε περιουσία πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ μετά από υπόθεση ναρκωτικών στη Λευκωσία
Εντοπίστηκαν 83 συσκευασίες CBD και THC σε περίπτερο στη Λάρνακα
Ο ένας δεν ενημέρωσε, ο άλλος δεν άκουσε, ο τρίτος δεν είδε και ο τέταρτος δεν ήταν αρμοδιότητά του...
Δεν τους παίρνει να αστοχήσουν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Αμφιβολίες για την εφαρμοστικότητα
Οι διαδικασίες express για Πελετίε και οι πέντε μήνες αναμονής για Μαλέκο-Παρόμοιες υποθέσεις, διαφορετικοί χειρισμοί