Κοινό βίντεο με Τουρκοκύπριο influencer έκανε ο Φειδίας Παναγιώτου και γέμισε αρνητικά σχόλια

Κοινό βίντεο με τον Τουρκοκύπριο influencer Urban Cypriot ανάρτησε ο Φειδίας Παναγιώτου, σε μία προσπάθεια να στείλουν μηνύματα για το Κυπριακό, ενημερώνοντας το κοινό τους, στην αγγλική γλώσσα, πως η Κύπρος είναι η τελευταία μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη.

Κάτω από το βίντεο υπάρχουν αρκετά αρνητικά σχόλια, κυρίως για την επιλογή της ημέρας που αναρτήθηκε, στα οποία αναγράφονται αναφορές όπως «ντροπή» και επισημαίνεται η δεύτερη εισβολή και η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού από χρήστες. Κάποια σχόλια είναι και υβριστικού περιεχομένου, ενώ λίγα φαίνεται να επικροτούν την απόφαση του ευρωβουλευτή.

Στο βίντεο συστήνεται ο μεν Φειδίας ως ο πιο γνωστός Ε/κ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο δε Urban Cypriot ως ο πιο γνωστός Τ/κ, ενώ διακρίνονται τα πρόσωπά τους στην κάθε πλευρά της διαχωριστικής γραμμής.

Ακολούθως, ο Τ/κ influencer δηλώνει πως πέρασαν 60 χρόνια από τότε που τα ΗΕ ήρθαν στην Κύπρο για «να μας εμποδίσουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον», ενώ ο ευρωβουλευτής σημειώνει πως πέρασαν 50 χρόνια από τότε που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού. Οι δύο διαδικτυακές προσωπικότητες συναντώνται τελικά στο οδόφραγμα της Λήδρας και σχολιάζουν ότι παρά το γεγονός πως το νησί είναι μικρό, χρειάζεται να δείχνουμε τα διαβατήριά μας για να περάσουμε στην άλλη πλευρά.

Το σημείο του βίντεο που ενδεχομένως να συζητηθεί περισσότερο, είναι όταν ο Urban Cypriot αναφέρει πως «στη βόρεια πλευρά με έμαθαν να μισώ αυτόν τον τύπο» και ο Φειδίας Παναγιώτου απαντά πως «σε αυτή την πλευρά μου έμαθαν τη μισή ιστορία και με χειραγώγησαν να σε μισώ και εσένα». Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος, ίσως μας κάνουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον.

«Ο κόσμος κινείται τόσο γρήγορα αλλά η Κύπρος παραμένει κολλημένη με αυτόν το πρόβλημα για τόσα πολλά χρόνια», σημειώνει ο ευρωβουλευτής, χωρίς οποιαδήποτε άλλα σχόλια ή προτάσεις.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας