Θα περάσουμε Δεκαπενταύγουστο με σαραντάρια-Ανανεώθηκε η κίτρινη προειδοποίηση

Με υψηλές θερμοκρασίες θα περάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 4:00 το απόγευμα της Πέμπτης και αναφέρει ότι η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ταυτόχρονα, το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι, λόγω της μαζικής εξόδου στα δάση για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών για αύριο Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024, θα είναι σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού».

Απευθύνεται, θερμότατη έκκληση προς το κοινό που θα εκδράμει στις δασικές περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, δηλαδή να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς, τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων. Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της