Παραδοχή Μητσοτάκη πάνω από τις στάχτες-«Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά στο κομμάτι της πρόληψης»

«Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το πρωί της Τετάρτης (14/8) την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Όπως μεταδίδει το ERT News, ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τούς ευχαρίστησε, σημειώνοντας ότι έχει «πλήρη αίσθηση του τι σημαίνει να πετάς με αεροπλάνα τα οποία είναι αρκετά καταπονημένα». 

«Εμείς από την πλευρά μας», συνέχισε, «έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τα καινούργια Canadair 515». Όπως είπε, «έχουμε υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Πρωταγωνιστήσαμε στο να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία από πλευράς Ευρώπης, ώστε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής».

Είπε, επίσης, «ότι για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια-, θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε», τονίζοντας ότι «όλη η κοινωνία εκτιμά αυτό το οποίο κάνετε σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε πάντα να γίνουμε καλύτεροι. Δεν περιμένουμε η λύση να έρθει μόνο από τον αέρα». «Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης», υπέδειξε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «έχουμε βάλει κάποια πρώτα σημαντικά θεμέλια σε αυτή την κατεύθυνση».

«Να αντιληφθούμε ότι αυτή είναι μία συνολική προσπάθεια σε μία εποχή μεγάλης κλιματικής κρίσης την οποία νομίζω τη βιώνουμε όλοι», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι». 

«Βέβαια, αυτό το οποίο δεν θέλω σε καμία περίπτωση είναι στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης να απαξιωθεί όλη η δουλειά του κρατικού μηχανισμού», διευκρίνισε.

«Οι ίδιοι οι πιλότοι, οι ίδιοι οι πυροσβέστες, οι ίδιοι οι εθελοντές έχουν κάνει τη δουλειά αυτή. Άρα, και από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας, ειδικά, θα έλεγα, για τις πολύ δύσκολες ζώνες στις οποίες και εσείς πρακτικά δεν μπορείτε να επιχειρήσετε, που αφορούν την επαφή του δάσους με τον αστικό ιστό», κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ενημερώθηκε για τις αποστολές των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415 που συμβάλλουν στο απαιτητικό έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών. Ακόμη, επισκέφθηκε και τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών, όπου συνομίλησε με τους τεχνικούς που συντηρούν τα αεροσκάφη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για να ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στις αποστολές τους.

Συνομίλησε επίσης με τους Αμερικανούς πιλότους των ελικοπτέρων Erickson που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, καθώς και τους Ιταλούς πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair και τους Γάλλους πιλότους του ελικοπτέρου Super Puma που έχουν έλθει στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU) για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επτά χρόνια ποινή φυλάκισης για τον άνδρα που σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο Ηράκλειο
«Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην του για να πάρει τα παιδιά–Πάτησε το «panic button» η γυναίκα
Νέα ανάρτηση Έλον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα-«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις»
Ο υποψήφιος Γκλέτσος θέλει για πρόεδρο τον… Πολάκη-«Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά»
Νεαρός κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες-Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 29χρονο μοτοσικλετιστή τα ξημερώματα στην Παιανία
Τραγωδία με 27χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο δωμάτιό της στο Ηράκλειο
Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν σήμερα τις πολιτικές τους προτεραιότητες στο ΣΕΦ
Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε αστυνομικός, έγιναν 23 προσαγωγές
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω ραγίσματος στον ανεμοθώρακα