Graffiti street art και ασφαλές παιχνίδι

Τι σχέση μπορεί να έχει μία φάλαινα, χταπόδια, ένας πίθηκος, ένας ελέφαντας, ένας γάτος και ένας βασιλιάς με την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια; Η προφανής απάντηση θα ήταν καμία! Η τέχνη όμως, έχει πάντοτε το δικό της τρόπο να «παντρεύει» διαφορετικά θέματα, για να στείλει σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Αυτό ακριβώς πέτυχαν με τα ευρηματικά έργα τους μέσα από την τεχνική του graffiti οι καλλιτέχνες Χρίστος Dubart, Λεωνίδας Κωνσταντή, Μαρία Κοφτερού, Chloe Finn και Anabelle Megalemos. Με πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και τοπικές αρχές, στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 15 Οκτωβρίου 2023, οι ταλαντούχοι graffiti street artists φιλοτέχνησαν μοναδικές δημιουργίες που πλέον κοσμούν διάφορα σημεία στους Δήμους Δερύνειας, Σωτήρας, Λάρνακας, Λεμεσού και Αγλαντζιάς.

Έργα τέχνης αξιόλογων καλλιτεχνών απεικόνισαν τις επιβλαβείς συνέπειες της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια με εντυπωσιακές εικόνες και έντονα χρώματα που ευαισθητοποιούν το ευρύ κοινό.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Graffiti Street Art και Ασφαλές Παιχνίδι» σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, πλαισιώνοντας τους καλλιτέχνες. Κοινό μήνυμα των καλλιτεχνών ήταν ότι η ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια πρέπει να παραμένουν μια υγιής και ψυχαγωγική δραστηριότητα εντός ορίων. Ένα μήνυμα συμβατό με τον κεντρικό πυλώνα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΕΑΣ για προστασία των παικτών και του κοινωνικού συνόλου από τις επιβλαβείς συνέπειες της παθολογικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Φέτος η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 13 Οκτωβρίου 2024 στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους διασφάλισης της ασφαλούς ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, τα διαθέσιμα εργαλεία αυτοπροστασίας, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες για την κοινωνία.

Η έναρξη θα δοθεί με το 7ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια για την ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κρατήσει ασφαλή την ενασχόλησή του με τα τυχερά παιχνίδια.

Δείτε το βίντεο της δράσης Graffiti street art και ασφαλές παιχνίδι, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παχνιδιού 2023, εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού στην ιστοσελίδα www.sgw.cy.

Δειτε Επισης

Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα
Αμειβόμενη πρακτική σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές παροχές;
Συνεργασία του ACCA και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα “Integrated XPerience or Audit Service Delivery Scheme”
Συνάντηση ΙδΕΚ με FFG στη Βιέννη για ενδυνάμωση συνεργασιών στην Έρευνα και Καινοτομία