Καταγγελία για τον τρόπο διερεύνησης θανατηφόρου-Ψάχνουν μάρτυρα δυόμισι μήνες μετά, δεν έλαβαν κατάθεση από οδηγό

Ερωτήματα προκάλεσε η προ ημερών ανακοίνωση της Αστυνομίας σε σχέση με τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 31ης Μαΐου 2024, σε δρόμο από το Ψημολόφου προς το Τσέρι, για το οποίο αναζητείται πρόσωπο που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους οδηγούς που είχαν τραυματιστεί, καθώς όπως αναφαίρετο, πιθανό να κατέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την σύγκρουση. Ωστόσο, το εν λόγω πρόσωπο αναζητείται στην παρούσα φάση από την Αστυνομία, δυόμισι μήνες μετά το τροχαίο και ενώ ο ένας εκ των δύο οδηγών, απεβίωσε περί τα τέλη Ιουνίου και βάση της νεκροτομής, ο θάνατος του επήλθε από τροχαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει μάρτυρα και πληροφορίες για τροχαίο στη Λευκωσία η Αστυνομία

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, θα πρέπει να αναφερθεί πως το τροχαίο σημειώθηκε στις 31 Μαΐου, με εμπλεκόμενους δύο οδηγούς, οι οποίοι μετά την σύγκρουση τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ τα οχήματα τους υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Ο οδηγός του ενός οχήματος, αφού έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από λίγες ημέρες, μετέβη σε ιδιωτική κλινική, καθώς υπέστη εγκεφαλικό, ενώ περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Από την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του, στις 25 Ιουνίου, όπως ανέφερε ο εξεταστής του τροχαίου στον δεύτερο οδηγό, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του πρώτου επήλθε συνεπεία του τροχαίου και ως εκ τούτου θα διερευνάτο θανατηφόρο δυστύχημα.

Ωστόσο, αυτό που καταγγέλλεται από την πλευρά του δεύτερου οδηγού, είναι η μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Αστυνομίας για διερεύνηση του τροχαίου, αφού από την μια αναζητά πληροφορίες για το πρόσωπο που παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενάμιση μήνα μετά αφότου άνοιξε φάκελος για θανατηφόρο, ενώ από την άλλη, δυόμισι μήνες μετά, ακόμη δεν έχει ληφθεί κατάθεση από τον δεύτερο οδηγό.

«Βλέπω στις 9/8/2024 αυτή την ανακοίνωση. Το τροχαίο ατύχημα έγινε την 31/5/2024. Διερωτώμαι, σήμερα έλαβαν αυτή την μαρτυρία η Αστυνομία ή μήπως σήμερα θυμήθηκαν να ζητήσουν την βοήθεια του κοινού; Δηλαδή έκαναν εξετάσεις για δύο μήνες πάνω στην υπόθεση; Πώς γίνεται να μην έχουν λάβει ακόμα κατάθεση από τον πελάτη μου που είναι ο οδηγός του ενός από τα δύο εμπλεκόμενα αυτοκίνητα και που ήταν στην σκηνή;», αναφέρει από την πλευρά του ο δικηγόρος του εν λόγω οδηγού, Δημήτρης Απαισιώτης.

Παρά το γεγονός πως η Αστυνομία ανέφερε πως πλέον διερευνάται υπόθεση θανατηφόρου δυστυχήματος, εντούτοις οι εξετάσεις, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας ο δικηγόρος του οδηγού, κ. Απαισιώτης, συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας και όχι το εξιδεικευμένο κλιμάκιο διερεύνησης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων Λευκωσίας, κάτι για το οποίο εξέφρασε την διαφωνία του. Και αυτό διότι, όπως αναφέρει, παραβιάζονται οι Αστυνομικές Διατάξεις, στις οποίες παραπέμπει, που προνοούν πως ένα θανατηφόρο δυστύχημα εξετάζεται από το ειδικό κλιμάκιο της Τροχαίας.

«Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο υπάρχουν οι εν λόγω Αστυνομικές Διατάξεις όταν ακολουθούνται κατά το δοκούν ή/και δεν ακολουθούνται. Δεύτερον, ποια είναι εκείνη η εξειδίκευση των μελών του Αστυνομικού σταθμού Λακατάμιας όταν το μέλος που θεωρείται εξειδικευμένο βρίσκεται με άδεια ασθενείας και την υπόθεση διερευνά άλλο μέλος μέχρι την επιστροφή του ασθενούντος μέλους; Ποια είναι εκείνα τα μηχανήματα που διαθέτει ο Αστυνομικός σταθμός Λακατάμιας για να αποτυπώσει με ακρίβεια όλες τις μετρήσεις του θανατηφόρου ατυχήματος; Ο πελάτης ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινική υπόθεση πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η με επάρκεια εξέταση της σκηνής είναι ύψιστης σημασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Απαισιώτης.

Περαιτέρω σημειώνει πως «αδυνατώ να αντιληφθώ την απόφαση συνέχισης της διερεύνησης του θανατηφόρου ατυχήματος από τον Αστυνομικό σταθμό Λακατάμειας. Ειδικότερα όταν στα δελτία τύπου της Αστυνομίας εντοπίζονται παρόμοιες υποθέσεις με την παρούσα όπου ένα σοβαρό δυστύχημα με ζημιές και τραυματισμούς μεταγενέστερα μετατράπηκε σε θανατηφόρο και την διερεύνηση της υπόθεσης την ανέλαβε η τροχαία της συγκεκριμένης επαρχίας και όχι ο τοπικός Αστυνομικός σταθμός. Δηλαδή τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Με βάση τα πιο πάνω, ο δικηγόρος στην επιστολή του, ημερομηνίας 25 Ιουνίου, ζήτησε την διερεύνηση του τροχαίου από το ειδικό κλιμάκιο, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, ενώ την 1η Αυγούστου απέστειλε νέα επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, αφού δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση.

Όπως αναφέρει στην δεύτερη επιστολή του, ο πελάτης του, δηλαδή ο δεύτερος οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο, παρέδωσε στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε κατά τον επίδικο χρόνο, ώστε να γίνουν εξιδεικευμένες εξετάσεις σε αυτό.

Ωστόσο, σημειώνει πως «μέχρι και σήμερα δεν έτυχε ούτε ο πελάτης ή εγώ ενημέρωση κατά πόσο διενεργήθηκαν αυτές οι εξετάσεις, ώστε ο πελάτης να είναι σε θέση να παραλάβει το αυτοκίνητο του», ενώ ζητά ενημέρωση σε σχέση με το εάν το εν λόγω θανατηφόρο ατύχημα θα διερευνηθεί από το εξειδικευμένο κλιμάκιο τροχαίας Λευκωσίας ή από τον Αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας και κατά πόσο έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις στο όχημα.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)