Με σύνθημα «Περιβάλλον Συγγνώμη» το όγδοο φεστιβάλ της Πράσινης Ασπίδας

Με σύνθημα “Το φωνάζουμε ξανά την Κυριακή 25/8/2024, Περιβάλλον Συγγνώμη” η Πράσινη Ασπίδα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για 8η φορά στο φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός πλέον για τον τόπο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του εξοχότατου ΠτΔ, κύριου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πράσινης Ασπίδας, «στο φεστιβάλ θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους η Υπουργός Γεωργίας κυρία Μαρία Παναγιώτου, κόμματα, φορείς σχολεία και οργανισμοί από όλοι την Κύπρο Και όλοι η ανάδοχη του προγράμματος YOU REFOREST CYPRUS Φυτεύομε για το Κλίμα».

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στον εκδρομικό χώρο του φράγματος Ξυλιάτου την Κυριακή 25/8/2024 στη 1μμ. «Το φεστιβάλ είναι ένας θεσμός πλέον για τον τόπο μας που διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 8 χρόνια από την ανεξάρτητη περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινη Ασπίδα και φιλοξενεί κάθε χρόνο γύρω στους 2000 επισκέπτες. Στις μέρες μας που οι συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι ολοένα και δριμύτερες εξαιτίας και των κλιματικών αλλαγών αλλά και της ανθρώπινης παρέμβασης, πρωτοβουλίες όπως η δική μας αποτελούν μια όαση δροσιάς και δίνουν ελπίδα στους νέους για ένα καλύτερο αύριο».

Πρόκειται για μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη και με πολλαπλό όφελος για όλους τους συμμετέχοντες, τονίζεται στην ανακοίνωση της Πράσινης Ασπίδας. «Μέσα από το φεστιβάλ στοχεύουμε να φέρουμε τους νέους κοντά στη φύση και να τους δείξουμε εναλλακτικούς τρόπους υγιούς διασκέδασης με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον καθώς και να τους δώσουμε τρόπο δημιουργικής έκφρασης και καταξίωσης για τις δράσεις τους».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αναπτύσσονται διάφορες δράσεις όπως ,πεζοπορία σε μονοπάτι της φύσης, Θεατρικό αργαστήρι, Μαραθώνιος Δρόμος 5χιλ..ποδηλασία, βραβεύσεις αειφόρων σχολείων και παρουσίαση των έργων παιδιών, που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς της Πράσινης Ασπίδας, Χοροί από τον χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ προσφέρεται πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια Κυπρίων καλλιτεχνών. Ακόμα φυτεύονται σπόροι από παιδιά σε γλαστράκια τα οποία παίρνουν στα σπίτια τους και αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους ενώ το κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσα από περίπτερα που στήνονται για τον σκοπό αυτό για διάφορα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος από το τμήμα δασών, την Πράσινη Ασπίδα, τον οργανισμό Νεολαίας και άλλους οργανισμούς, σημειώνεται.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ είναι στη 1:00μμ και έχει διάρκεια έως τις 6:00μ.μ

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο φεστιβάλ παραχωρείται ποιοτικό φαγητό, νερό και χυμοί σε όλους τους παρευρισκομένους. Θεωρούμε ότι η παρουσία σας στο φεστιβάλ θα σας δώσει μια ευκαιρία άμεσης προβολής του έργου αυτού και προσωπικής επαφής με ένα ευρύ κοινό διαφόρων ηλικιών. Εκ μέρους του Προέδρου και σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου θα ήταν για μας ύψιστη τιμή και μεγάλη χαρά η αποδοχή της πρόσκλησής μας».

25.08.2024-3-1068x534

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της