Προκλητικός στο αντίο του ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα-«Το Κυπριακό, υπόθεση του τουρκικού έθνους»

«Για εμάς η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση» και σε αυτή θα βαδίσουμε με ενότητα κι αλληλεγγύη, ανέφερε ο απερχόμενος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου στην αποχαιρετιστήρια συνάντησή του σήμερα με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρόθεση υπάρχει, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του ΓΓ για το Κυπριακό

«Δεν έχω πει ποτέ ‘Κυπριακό ζήτημα’ από την ημέρα που έφτασα. Τα προβλήματα κουράζουν τους ανθρώπους, όμως η Κύπρος δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για εμάς. Είναι εθνική υπόθεση και η εθνική υπόθεση μας κρατά πιο δυναμικούς και πιο δυνατούς κάθε μέρα», είπε.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ταταρ ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Φεϊζιόγλου στη νέα του θέση, ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση της Κύπρου «είναι υπόθεση του τουρκικού έθνους. Όπου κι αν βρίσκεστε, η "τδβκ" θα είναι πάντα στην κορυφή της ατζέντας σας. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Πράγα».

Ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος είναι απαραίτητο και το πιο σημαντικό μέρος της εξίσωσης τόσο για την Τουρκία όσο και για τον τουρκικό κόσμο και την Γαλάζια Πατρίδα. «Εάν η ειρήνη, η σταθερότητα και η ηρεμία συνεχιστούν στην Ανατολική Μεσόγειο, η τδβκ θα είναι μέρος αυτής της συμφωνίας».

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα ο νέος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Γιασίν Εκρέμ Σερίν είδε τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ που είναι και αρμόδιος για τα θέματα της Κύπρου.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο κ. Σερίμ έγραψε ότι με τον κ. Γιλμάζ συζήτησαν «θέματα που θα προωθήσουν τις σχέσεις και τη συνεργασία μας σε κάθε τομέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Ευχαρίστησε τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ για τις προσπάθειες του για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός 100 εκατομμυρίων για κουρεμένους-Αρχίζει η καταβολή αποζημιώσεων
Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος-«Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η πρόοδος στα ευρωτουρκικά περνά από το Κυπριακό»
Η Ολομέλειας της Βουλής ψήφισε ομόφωνα το νέο νόμο για προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών
Αναφορά Λουκαΐδη στην ΚΣΣΕ στην ανάγκη αντιμετώπισης της χρήσης αστυνομικής βίας
Τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για ΤΑ, οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα προβλήματα στο Πισσούρι ενώπιον της Επ. Εσωτερικών
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Πήγε στη Βρετανία να συζητήσει για την πολυμερή και έθεσε τα "τρία άλφα" και τους σφετεριστές ο Τατάρ
Καταδίκη από το ΣτΕ της πολιτικής Ισραήλ στη Γάζα ζήτησε ο Λουκαΐδης