Θετικά νέα για τον 17χρονο εθνοφρουρό, δεν χρειάζεται μεταμόσχευση-Επιστρέφει με air ambulance στην Κύπρο

Θετικές εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 15 Ιουλίου σε νοσοκομείο στη Γαλλία, όπου μεταφέρθηκε με κίνδυνο για μεταμόσχευση ήπατος, αφότου έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια άσκησης στην Εθνική Φρουρά, στην οποία είχε καταταγεί λίγες μέρες προηγουμένως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Δεν θα χρειαστεί μεταμόσχευση ο 17χρονος που νοσηλεύεται στη Γαλλία-Βελτιωμένη η κατάσταση του 18χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o 17χρονος εθνοφρουρός αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο από το νοσοκομείο Paul Brousse Hospital France, με air ambulance, γύρω στο απόγευμα και θα μεταφερθεί για νοσηλεία στην πνευμονολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο 17χρονος, δεν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, που ενδεχόμενως να χρειαζόταν, ωστόσο αντιμετωπίζει πνευμονολογικά θέματα, για τα οποία θα ακολουθήσει θεραπεία στην Κύπρο, ώστε να βελτιωθεί η κατάστασή του, αφού ότι έπρεπε να πράξουν οι ιατροί στη Γαλλία το έπραξαν.

Οι τάχιστες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, μέσω της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, για μεταφορά του στο εξιδεικευμένο κέντρο του εξωτερικού, βοήθησαν την κατάσταση και σε συνδυασμό με την θεραπεία που ακολούθησε, η κατάστασή του βελτιώθηκε αισθητά.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος κατετάγη την δεύτερη εβδομάδα Ιουλίου στην Εθνική Φρουρά, ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση στις 12 Ιουλίου, στο Σταυροβούνι, έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος για τρεις μέρες

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουλίου αναχώρησε με air ambulance για το Paul Brousse Hospital France του Παρισιού, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία μέχρι σήμερα, οπόταν και θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και κάποιες μέρες αργότερα με δεύτερο εθνοφρουρό, ο οποίος επίσης κρατήθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο, με την κατάστασή του να βελτιώνεται γρηγορότερα.

Όπως είχε αναφερθεί επισήμως από το Υπουργείο Άμυνας, ο δεύτερος εθνοφρουρός ήταν θετικός στον covid γεγονός που επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»