Σε δίκη τέσσερα πρόσωπα και μία εταιρεία για τη ρίψη χλωρίου στη πισίνα-Γλύτωσαν τα χειρότερα οι 26 πελάτες

Ενώπιον της Δικαιοσύνης παραπέμφθηκαν τέσσερα φυσικά πρόσωπα και ένα νομικό, σε σχέση με την υπόθεση ρίψης χημικών σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο, που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στον Νοσοκομείο συνολικά 26 πρόσωπα, τα οποία επηρεάστηκαν από τις αναθυμιάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έριξε δέκα λίτρα διαφορετικών ειδών χλωρίνης ο 28χρονος που εργαζόταν παράνομα ως φροντιστής πισίνας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κατηγορητήριο για την υπόθεση τοποθετήθηκαν ο 28χρονος που φέρεται να ήταν το πρόσωπο το οποίο έριξε τα χημικά στην πισίνα, ο άμεσα προϊστάμενός του, ένας υπεύθυνος του ξενοδοχείου, ο διευθυντής του καταλύματος, αλλά και η εταιρεία στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο που εδρεύει στην Γεροσκήπου.

Όλοι τα πρόσωπα, φυσικά και νομικά, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αμελούς και απερίσκεπτης πράξης, που προκάλεσαν σωματικές βλάβες στα πρόσωπα τα οποία εισήλθαν στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με τα 26 πρόσωπα που επηρεάστηκαν από τις αναθυμιάσεις και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, οι πλείστοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν, ενώ δύο ανήλικοι, ηλικίας οκτώ και εννέα χρονών, κρατήθηκαν για νοσηλεία και απολύθηκαν κάποιες μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου, όταν ο 28χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση, που δούλευε ως φροντιστής δωματίου έριξε στην πισίνα δέκα λίτρα διαφορετικών ειδών χλωρίου, αφού είχε διαπιστωθεί από μέτρηση που έγινε ότι το ποσοστό του χλωρίου στην πισίνα ήταν χαμηλό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρόβια.

Μια τέτοια εργασία, όπως αναφέρθηκε τότε επισήμως από την Αστυνομία, δεν γίνεται κανονικά σε ώρες που η πισίνα χρησιμοποιείται, αλλά στις 7:00 το πρωί ή μετά την χρήση της από τους πελάτες του καταλύματος.

Ακολούθως, οι πελάτες εισήλθαν στην πισίνα, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν από τις αναθυμιάσεις που δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για εξετάσεις και περίθαλψη. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο είχαν επισκεφθεί 12 ενήλικες και 14 ανήλικοι.

Για την υπόθεση είχαν αρχικά συλληφθεί ο 28χρονος που έριξε τη χλωρίνη και ο 57χρονος προϊστάμενός του, ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν προέκυψαν στοιχεία και για τα άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία τελικώς τοποθετήθηκαν από την Αστυνομία στο κατηγορητήριο.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τον 28χρονο, διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν παράνομα, καθότι το συμβόλαιο εργασίας του τον καθόριζε ως φροντιστή δωματίων, ενώ αυτός ασχολείτο με χημικές αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε δύο εργαζόμενους για τις αναθυμιάσεις στην πισίνα ξενοδοχείου-Ο ένας ήταν φροντιστής δωματίου

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»