Δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα η κυπριακή αποστολή-Σε ετοιμότητα η Κυβέρνηση

Δεν μεταβαίνει τελικά στην Ελλάδα η κυπριακή αποστολή, που ήταν έτοιμη να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, με την Κυβέρνηση να τονίζει πως διαφοροποίησε το αίτημά της η ελληνική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, «ηΕλληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα και με τα δεδομένα επί του εδάφους ως έχουν αυτή τη στιγμή, διαφοροποίησε το αίτημά της προς τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ζητώντας αποκλειστικά συνδρομή επίγειων μηχανοκίνητων και εναέριων δυνάμεων. Ως εκ τούτου η Κυπριακή αποστολή δεν θα μεταβεί στην Αττική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο κ. Λετυμπιώτης πρόσθεσε πως «η Ελληνική Κυβέρνηση εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την άμεση ανταπόκριση στο προηγούμενο αίτημα. Ως Κυπριακή Δημοκρατία επαναλάβαμε την ετοιμότητα μας να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί σύμφωνα πάντοτε με τις δυνατότητες μας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε, καταλήγοντας, πως «οι σκέψεις μας είναι στις πληγείσες περιοχές με την ευχή και την ελπίδα οι πυρκαγιές να τεθούν το συντομότερο υπό έλεγχο».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, σε δική του ενημέρωση, τόνισε πως «νεότερο μήνυμα από Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος αναφέρει ότι οι άμεσες ανάγκες τους, επί του παρόντος, επικεντρώνονται μόνον σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό και δεν χρειάζονται πεζοπόρα τμήματα».

Ο κ. Κεττής πρόσθεσε πως «ως εκ του πιο πάνω παρόλο που η Κυπριακή αποστολή είναι έτοιμη για αναχώρηση, αυτή αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας και νέα επαναξιολόγηση της κατάστασης από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της