Συγκλονίζει κτηνοτρόφος που έχασε δουλειά και ζώα από τη φωτιά-«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας»

Δεν είναι μόνο τα δέντρα, οι κατοικίες, τα αυτοκίνητα, που έγιναν στο στάχτη στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Μικρές και μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες βρέθηκαν στο έλεος της φωτιάς, που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη τη Βορειοανατολική Αττική. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αιγοπρόβατα και άλλα ζώα υπολογίζεται ότι έχουν καεί σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Δημήτρη Μεγαγιάννη, κτηνοτρόφος στο Νταού Πεντέλης, στην κάμερα του Mega.

«100 γίδια με 5 τσομπανόσκυλα, χάθηκαν όλα στη στάνη. μου. Έχουν περάσει φωτιές εδώ, από το 1995, το 1998, το 2009. Όλες τις αναχαιτίσαμε με ένα πυροσβεστικό που ήταν πάντα εδώ. Σήμερα είμαστε στο έλεος του θεού. Ούτε εναέριο, ούτε πυροσβεστικό, ούτε άλλο μέσο. Μόνος μου με τον γιο μου με δυο κουβάδες νερό συνέχεια. Μέχρι που δεν άντεξα άλλο και λιποθύμησα», είπε, με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα μάτια και αποτυπωμένη στο σπάσιμο της φωνής.

«Είχα κάνει τα κουμάντα μου για τον χειμώνα. Είχα πέρα από τα ζώα, 15.000 ζωοτροφές και πήγαν όλα στράφι. Αυτό που θέλω να τονίσω και να το ακούσουν οι κύριοι αξιότιμοι που μας κυβερνάνε: Είναι ανεπίτρεπτο να καίγονται οικισμοί και να μην υπάρχει ένα πυροσβεστικό. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» κατήγγειλε.

«Δεν μπορώ να πάω να δω τα ζώα μου καμένα. Μετά τα παιδιά μου, ήταν τα ζώα μου. Ας έρθουν να τα πάρουν. Εγώ δεν αντέχω άλλο. Εγώ εδώ δεν ξαναπατάω», πρόσθεσε, με τη φωνή να λυγίζει υπό το βάρος της απώλειας και της καταστροφής.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Νέα δεδομένα για την έκρηξη και το θάνατο 39χρονης-Τοποθέτησε τη βόμβα και επέστρεψε να δει το φυτίλι
Το casus belli της Τουρκίας φράζει στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα-Καμία αναφορά Γεραπετρίτη στο Κυπριακό