Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη-Συνεχής μάχη με τις φλόγες στην Αττική

Τιτάνια και άνιση είναι η μάχη που δίνουν από χθες στις 3 το μεσημέρι οι εκατοντάδες πυροσβέστες με τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή του Βαρνάβα και πλέον έχει φτάσει στην Πεντέλη ενώ απειλεί και τη Νέα Μάκρη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στην πρώτη ενημέρωσή του το πρωί της Δευτέρας «όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα».

Πιο χαρακτηριστική αποτύπωση της φράσης αυτής η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης από το οποίο χρειάστηκε να απομακρυνθούν συνολικά 29 παιδιά.

penteli-3

Υπενθυμίζεται ότι στο τεράστιο μέτωπο της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Εικόνες από αεροπλάνο δείχνουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς στην Ελλάδα

LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς

Δειτε Επισης

Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Εξερράγη το ηφαίστειο Φουέγκο στη Γουατεμάλα-700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν
Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κλείσει το υπουργείο Παιδείας
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο