Η μεταβολή εκδοχών για την διπλή δολοφονία-Όσα ισχυρίστηκαν στην πρώτη και την δεύτερη κατάθεση οι ύποπτοι

Ένα βήμα πριν την καταχώρηση της υπόθεσης σε βάρος των δύο υπόπτων, 19 και 23 ετών, σε σχέση με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 30 Ιουλίου στη Λεμεσό, με θύματα τον 39χρονο Αντρέα Κουζουπή και τον 38χρονο Σλοβάκο, David Chmelar, βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία πλέον, μετά και την νέα κατάθεση του ενός που αποκάλυψε πως η ρίζα των διαφωνιών με το ένα θύμα ήταν τα ναρκωτικά και δεν επρόκειτο για ένα στυγερό έγκλημα για ένα ηχείο 800 ευρώ, έχει ξεκάθαρη εικόνα.

Ανεξαρτήτως εάν ο ένας τα φορτώνει στον άλλο και μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει για το ποιος πάτησε την σκανδάλη, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις με βάση την εκδοχή του κάθε ενός και σε συνδυασμό με το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, δεδομένου πως οι ύποπτοι παραδέχονται την διάπραξη του εγκλήματος, αυτό συνεπάγεται πως θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωποι με φόνο εκ προμελέτης. Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι στο συγκεκριμένο αδίκημα, είτε παραδεχθούν είτε ακολουθήσουν διαφορετική γραμμή ενώπιον Κακουργιοδικείου, τότε η ποινή είναι μονόδρομος και δεν είναι άλλη από την δια βίου φυλάκιση.

Όπως αποκαλύφθηκε από τον νέο όρκο του ανακριτή που κατατέθηκε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για ανανέωση της κράτησης τους, ο 19χρονος ήταν αυτός που σε νέα θεληματική του κατάθεση έδωσε νέες λεπτομέρειες και πληροφορίες, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα πως το κίνητρο δεν ήταν μόνο ένα ηχείο, όπως αρχικά είχε αναφερθεί και από τον ίδιο, αλλά τα ναρκωτικά.

Αν και εξαρχής υπήρχε στο κάδρο αυτό το σενάριο, ο 19χρονος ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις, αφού παραδέχθηκε πως σχεδόν καθημερινά ο Κουζουπής του μετέφερνε ναρκωτικά, τα οποία έδινε στον 23χρονο ύποπτο, καθώς και σε ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει.

Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί πως από τις μέχρι στιγμής εκδοχές, δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε που να εμπλέκει στις διαφορές το δεύτερο θύμα της δολοφονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ναρκωτικά τελικά πίσω από το διπλό φονικό-Κάηκε το μούσι του ενός, επέστρεψαν ενώ έσβηνε τη φωτιά η Πυροσβεστική

Η πρώτη εκδοχή που είχε δώσει ο 19χρονος

Στην πρώτη του κατάθεση του ο 19χρονος, με βάση τον πρώτο όρκου του ανακριτή που κατατέθηκε στο Δικαστήριο, ισχυρίστηκε πως γνώριζε τον Κουζουπή, αφού ήταν συγχωριανός και γείτονας του, ενώ ανέφερε πως μία εβδομάδα προηγουμένως, συμφώνησε μαζί του να αγοράσει από αυτόν ένα μεγάφωνο για το ποσό των 800 ευρώ.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και τότε άρχισε να δέχεται επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις, πιέσεις και απειλές από τον Κουζουπή, προκειμένου να του δώσει τα λεφτά. Το γεγονός αυτό, όπως ισχυρίστηκε αρχικά, το ανάφερε στον 23χρονο, από τον οποίο ζήτησε βοήθεια. Τότε ο δεύτερος ύποπτος, του ζήτησε να του πάρει ένα κυνηγετικό όπλο προκειμένου να απειλήσει τον Κουζουπή και συγκεκριμένα του είπε ότι θα τον πυροβολούσε στα πόδια για εκφοβισμό.

Η δεύτερη εκδοχή στη νέα του κατάθεση

Στην νέα του θεληματική κατάθεση, που λήφθηκε μετά το πρώτο διάταγμα προσωποκράτησης του, ανέφερε πως με τον Κουζουπή ήταν συγχωριανοί και γνωρίζονταν, ενώ κατά τον μήνα Ιούλιο του 2024 που ο δεύτερος ύποπτος, μετακόμισε στο χωριό Διερώνα, σχεδόν καθημερινά το θύμα του μετέφερνε ναρκωτικά, τα οποία έδινε στον 23χρονο, καθώς και σε ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο δεν ήθελε να κατονομάσει.

Στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Κουζουπής άρχισε να πιέζει και να τον απειλεί για τα λεφτά που του χρωστούσε ο 23χρονος ύποπτος για τα ναρκωτικά, καθώς επίσης του ζητούσε και το χρηματικό ποσό των €800 για ένα μεγάφωνο που συμφώνησαν να του πουλήσει και τελικά ο δεύτερος ύποπτος αρνήθηκε να αγοράσει.

Αφού ενημέρωσε τον 23χρονο, αποφάσισαν ο 19χρονος ύποπτος να του δώσει το κυνηγετικό του όπλο και να πυροβολήσουν τον Κουζουπή, όπως ισχυρίζεται. Ο ίδιος διευθέτησε το ραντεβού στο σημείο όπου εντοπίστηκε η δεύτερη σκηνή και όχι στο σημείο που βρέθηκαν απανθρακωμένες οι σοροί.

Το βράδυ του φόνου

Στην πρώτη του εκδοχή ο 19χρονος είχε αναφέρει πως παρέδωσε στον 23χρονο το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του μάρκας Beretta και μετέβηκαν με ξεχωριστά αυτοκίνητα σε σημείο πλησίον της σκηνής, όπου ο ίδιος είχε διευθετήσει το ραντεβού με τον Κουζουπή.

Ακολούθως, την σκηνή προσέγγισε ο 23χρονος ύποπτος και χωρίς ο ίδιος να πλησιάσει, άκουσε αριθμό πυροβολισμών. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως ο 23χρονος επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και του ανάφερε να μην ανησυχεί και δεν πρόκειται ξανά να τον ενοχλήσει το θύμα, καθώς σκότωσε και τους δύο, πυροβολώντας τους στο κεφάλι. Στην συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε ο 19χρονος, συναντήθηκαν στην οικία του, όπου ο 23χρονος του παρέδωσε πίσω το κυνηγετικό όπλο.

Στην δεύτερη του εκδοχή, ο 19χρονος ανέφερε πως το βράδυ που διαπράχθηκε το φονικό, μετέβησαν στην σκηνή όπου είχε διευθετήσει το ραντεβού, με ένα όχημα και όχι με δύο διαφορετικά όπως αρχικά ανέφερε, λέγοντας πως παρέλαβε με το αυτοκίνητο του τον 23χρονο.

Ενώ ανάμεναν στο σημείο, είδαν ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει και εξήλθαν και οι δύο, με τον 19χρονο να ισχυρίζεται πως ο 23χρονος κρατούσε το κυνηγετικό όπλο, στο οποίο τοποθέτησε δύο φυσίγγια. Ακολούθως, ισχυρίζεται πως ο 23χρονος πυροβόλησε τον Κουζουπή, μόλις αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε τον Σλοβάκο που καθόταν στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου. Ακολούθως, ο 19χρονος ισχυρίζεται πως έσπρωξε το δεύτερο θύμα στη θέση του συνοδηγού και μετά οι δύο τους σήκωσαν τον Κουζουπή από το έδαφος και το έβαλαν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Από την πλευρά του ο 23χρονος, στην πρώτη του εκδοχή, ισχυρίστηκε αυτό που ανέφερε ο 19χρονος στην δεύτερη του κατάθεση, σε σχέση με το πώς μετέβησαν στο σημείο. Εξαρχής είχε αναφέρει στην κατάθεση του, πως στο σημείο είχαν μεταβεί με το όχημα του 19χρονου, ο οποίος ήταν αυτός που διευθέτησε και το ραντεβού. Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως όταν έφτασαν τα θύματα στο σημείο, αυτός που πάτησε την σκανδάλη ήταν ο 19χρονος, ο οποίος κρατούσε και το κυνηγετικό του όπλο. Ακολούθως, ισχυρίστηκε πως ο 19χρονος έσπρωξε το αυτοκίνητο των θυμάτων στον κατηφορικό δρόμο και ακολούθως, επέστρεψαν στις οικίες τους χωρίς να γνωρίζει τι επακολούθησε.

Στην νέα του κατάθεση, που λήφθηκε στις 6 Αυγούστου, ο 23χρονος έδωσε δεύτερη εκδοχή, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως το βράδυ του φόνου, δέχθηκε κλήσεις στο τηλέφωνο του από τον 19χρονο, ο οποίος του ζήτησε να πάνε για κυνήγι λαγού. Το ίδιο βράδυ, ο 19χρονος τον παρέλαβε με το αυτοκίνητο του από την οικία του και εντός του αυτοκινήτου υπήρχε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο ήταν αποσυναρμολογημένο.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, μετέβηκαν στην περιοχή που είναι ο φράχτης του Αρακαπά και κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, με τον 19χρονο να έχει στην κατοχή του το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο συναρμολόγησε, ενώ ο 23χρονος κρατούσε ένα φανάρι που βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Ακολούθως, ως ισχυρίστηκε ο 23χρονος, έψαχνε για θήραμα με το φανάρι. Μετά από 20 λεπτά, έφτασε στο μέρος ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel και ο 19χρονος πλησίασε το αυτοκίνητο, το οποίο σταμάτησε και από αυτό κατέβηκε ο συνοδηγός, κρατώντας στο χέρι του ένα φανάρι.

Ο 19χρονος του ζήτησε να σβήσει το φανάρι και αμέσως μετά τον πυροβόλησε στο κεφάλι, με το θύμα να πέφτει στο έδαφος. Την ίδια ώρα, ο 19χρονος κινήθηκε προς την θέση του οδηγού του αυτοκινήτου και πυροβόλησε και τον οδηγό στο κεφάλι από το ανοικτό παράθυρο του αυτοκινήτου.

Μετά ο 19χρονος έσπρωξε τον οδηγό στην θέση του συνοδηγού και ακολούθως έσυρε το πρώτο θύμα και το τοποθέτησε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, ο 19χρονος, διέταξε τον 23χρονο να οδηγήσει το αυτοκίνητο του και να προπορευτεί του αυτοκινήτου των θυμάτων που θα οδηγούσε αυτός και θα του κάνει νόημα πού να πάνε. Μετά, αφού τον καθοδήγησε σε σημείο του δρόμου, του έκανε σήμα να εισέλθει δεξιά και σταμάτησαν και οι δύο στο συγκεκριμένο σημείο. Τότε, ο 19χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο των θυμάτων που οδηγούσε και μόνος του έσπρωξε το αυτοκίνητο προς το κατήφορο.

Οι εκδοχές για το πώς κάηκε το όχημα των θυμάτων

Ο 19χρονος, στην δεύτερη του εκδοχή, ισχυρίζεται πως αφού ο 23χρονος σκότωσε τα θύματα και στη συνέχεια τα μετακίνησαν, εισήλθε στο όχημα τους και ο ίδιος στο δικό του, το οποίο προπορευόταν και μετέβηκαν στην περιοχή Ληστόβουνος, με σκοπό να ρίξουν το αυτοκίνητο με τα θύματα σε γκρεμό. Όταν έφτασαν στο σημείο της δεύτερης σκηνής, δεν έγινε κατορθωτή η ρίψη του στον γκρεμό και ως εκ τούτου το έσπρωξαν σε κατηφορικό χωμάτινο δρόμο και το αυτοκίνητο σταμάτησε πάνω σε δέντρα. Ακολούθως, όπως ανάφερε, ο 23χρονος του είπε να μεταβούν σε πρατήριο καυσίμων για αγορά βενζίνης με σκοπό να κάψουν το αυτοκίνητο για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Αφού παρέλαβαν βενζίνη, επέστρεψαν στην σκηνή, όπου ο 23χρονο έθεσε φωτιά στο όχημα των θυμάτων, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε πίσω τρέχοντας, λέγοντας στον 19χρονο πως από τη φωτιά κάηκε λίγο το μούσι του.

Μάλιστα, κατά τις υποδείξεις σκηνών, ο 19χρονος ανέφερε πως αργότερα είχαν περάσει δύο φορές από την σκηνή όπου έκαψαν το αυτοκίνητο με τα θύματα και είδε ότι εκεί βρισκόταν Πυροσβεστική και Αστυνομία, ενώ υπέδειξε το σημείο που πυροβολήθηκαν τα θύματα, λέγοντας πως μετά που έκαψαν το αυτοκίνητο, επέστρεψαν εκεί όπου κάλυψαν με χώμα τα αίματα και πέταξαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

Από την άλλη, ο 23χρονος στην πρώτη του εκδοχή, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τι επακολούθησε του φονικού, ενώ την επόμενη μέρα, πληροφορήθηκε από τον 19χρονο, ότι μετά είχε επιστρέψει στο σημείο που πυροβόλησε τα θύματα, όπου έσπρωξε το αυτοκίνητο στον κατηφορικό δρόμο και στη συνέχεια, αφού περιέλουσε με βενζίνη το αυτοκίνητο, έθεσε φωτιά.

Ωστόσο, στην δεύτερη του εκδοχή, ο 23χρονος ανέφερε πως ο 19χρονός αφού είχε σπρώξει το όχημα των θυμάτων, επέστρεψε στο αυτοκίνητο του και ζήτησε από τον 23χρονο να πάει στη θέση του συνοδηγού και τότε ο 19χρονος κάθισε στην θέση του οδηγού.

Στη συνέχεια, ο 19χρονος οδήγησε μέχρι το πρατήριο καυσίμων και αφού σταμάτησε, φώναξε στον 23χρονο με θυμωμένο ύφος να κατέβει. Αφού τοποθέτησαν βενζίνη σε μια μπουκάλα και σε πλαστικό δοχείο, στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο που έσπρωξε το αυτοκίνητο ο 19χρονος.

Όταν έφτασαν, σύμφωνα με την εκδοχή του 23χρονου, ο 19χρονος πήρε την μπουκάλα με την βενζίνη και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο και διέταξε τον ίδιο να τον ακολουθήσει, πράγμα το οποίο έπραξε υπό το κράτος φόβου.

Αφού πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο 19χρονος περιέλουσε με βενζίνη τα πίσω καθίσματα και το θύμα, ενώ με απειλητικό τρόπο, ζήτησε από τον 23χρονο να ανάψει φωτιά, πράγμα το οποίο έπραξε με τον αναπτήρα που κρατούσε, με αποτέλεσμα να καεί του μούσι του στην αριστερή πλευρά και στο αριστερό του χέρι.

Ακολούθως, επέστρεψαν στο αυτοκίνητο του 19χρονου και ξεκίνησαν να φύγουν και ενώ επέστρεφαν προς το σημείο των πυροβολισμών, σε κάποιο σημείο του δρόμου ο 19χρονος έβγαλε τα φυσίγγια από το κυνηγετικό και τα πέταξε έξω από το παράθυρο.

Αφού επέστρεψαν στο σημείο που πυροβολήθηκαν τα θύματα, ο 19χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τοποθέτησε χώματα στο σημείο, όπου υπήρχαν αίματα, ενώ πέταξε κάποια αντικείμενα και ένα κινητό τηλέφωνο που αφέθηκαν στη σκηνή.

Αντιφάσεις αλλά κοινοί παρονομαστές

Ανεξαρτήτως ποιος πάτησε την σκανδάλη, τα όσα ισχυρίζονται οι δύο ύποπτοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παραδέχονται την διάπραξη του διπλού φονικού, με τον ένα βέβαια να δείχνει εκτελεστή τον άλλο.

Ωστόσο από τις εκδοχές τους, προκύπτουν αντιφάσεις αλλά κοινοί παρονομαστές. Από τη μια, πλέον επιβεβαιώνουν και οι δύο πως στην σκηνή μετέβησαν με το όχημα του 19χρονου, ενώ υπάρχει κοινό έδαφος ως προς το πρόσωπο που έθεσε φωτιά στο όχημα των θυμάτων, που είναι ο 23χρονος. Ωστόσο, ο ύποπτος από την πλευρά του, αναφέρει πως ενεργούσε υπό το καθεστώς φόβου.

Από εκεί και πέρα, αφού καταρρίφθηκε ο αρχικός ισχυρισμός του 23χρονου πως δεν γνώριζε τι επακολούθησε του φονικού, επιβεβαιώνεται και από τις εκδοχές, πως στο πρατήριο βενζίνης είχαν μεταβεί και οι δύο ύποπτοι, ενώ και οι δύο συμφωνούν πως επέστρεψαν στην σκηνή όπου πέταξαν διάφορα αντικείμενα των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχονται το διπλό φονικό, αλλά τα ρίχνει ο ένας στον άλλο-Όσα ισχυρίζονται οι δυο συλληφθέντες

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»