Χιλιάδες κόσμου σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο στη Βρετανία, έπειτα από 10 ημέρες ρατσιστικών και ισλαμοφοβικών βίαιων ταραχών, που θεωρούνται οι χειρότερες ταραχές στη Βρετανία εδώ και 13 χρόνια.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση σήμερα συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες ανθρώπους στο Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε πολυάριθμες πράξεις που χαρακτήρισε ρατσιστικές.

Ένα τέμενος στο Νιούταουναρντς, ανατολικά του Μπέλφαστ, έγινε ξανά στόχος βανδαλισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την αστυνομία να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση ως ρατσιστικό έγκλημα.
Συγκεντρώσεις εκατοντάδων ανθρώπων έγιναν ακόμη, μεταξύ άλλων, στο Νιούκαστλ (βόρεια Αγγλία), το Κάρντιφ (Ουαλία), τη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο (Σκωτία).

Στο Λονδίνο, σχεδόν 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του αντιμεταναστευτικού και αντισυστημικού κόμματος Reform UK, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «όχι στον ρατσισμό, όχι στο μίσος». Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι τελευταίες μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και ταραχοποιών συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή αυτό το Σαββατοκύρικο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις