Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η πρώην CEO του YouTube- Η τραγωδία που στιγμάτισε τη ζωή της πριν από 8 μήνες

Η πρώην CEO του YouTube επί 9 χρόνια Susan Wojcicki, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Google, πέθανε σε ηλικία 56 ετών την Παρασκευή, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα τα τελευταία δύο χρόνια.

«Με βαθιά θλίψη μοιράζομαι την είδηση του θανάτου της Susan Wojcicki» ανέφερε ο σύζυγός της Ντένις Τρόπερ στο Facebook. «Η Susan δεν ήταν απλώς η καλύτερη φίλη και σύντροφός μου στη ζωή, αλλά ένα λαμπρό μυαλό, μια στοργική μητέρα και μια αγαπημένη φίλη για πολλούς. Η επίδρασή της στην οικογένειά μας και στον κόσμο ήταν ανυπολόγιστη. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε μαζί της. Παρακαλούμε να έχετε την οικογένειά μας στις σκέψεις σας καθώς περνάμε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πώς συνέβαλε στην επιτυχία της Google και του YouTube

Η Wojcicki είχε στενούς δεσμούς με τους ιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin και ήταν από τους πρώτους υπαλλήλους τους.

Νοίκιασε το γκαράζ του μικρού σπιτιού της στο Menlo Park στους Page και Brin τον Σεπτέμβριο του 1998, τον ίδιο μήνα που ιδρύθηκε ο γίγαντας του διαδικτύου, σύμφωνα με το CNBC.

Το 2006, ενώ επέβλεπε τις υπηρεσίες Google Video της Google, η Wojcicki συνέστησε στον τεχνολογικό γίγαντα να αποκτήσει το YouTube, το οποίο τελικά αγοράστηκε έναντι 1,65 δισ. δολαρίων.

Η Wojcicki διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube το 2014 και ανακηρύχθηκε μία από τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή του περιοδικού Time την επόμενη χρονιά.

Η Wojcicki παραιτήθηκε από τη θέση της στο YouTube - μετά από 25 χρόνια στη μητρική εταιρεία Alphabet/Google - τον Φεβρουάριο του 2023 για να «ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο που θα επικεντρωθεί στην οικογένειά μου, την υγεία μου και τα προσωπικά μου σχέδια».

H τραγωδία που στιγμάτισε τη ζωή της

Η Wojcicki και ο Τρόπερ παντρεύτηκαν το 1998 και απέκτησαν πέντε παιδιά. Τον Φεβρουάριο, ο γιος τους, Μάρκο Τρόπερ, βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα δωμάτιο του κοιτώνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

Ο 19χρονος υπέκυψε σε συνδυασμό υψηλών ποσοτήτων αλπραζολάμης - ένα φάρμακο κατά του άγχους που πωλείται μερικές φορές ως Xanax - καθώς και κοκαΐνης, αμφεταμίνης και του αντιισταμινικού υδροξυζίνη, ανέφερε το SFGATE.

Χαμηλά επίπεδα THC υπήρχαν επίσης στον οργανισμό του, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο την έκθεση του ιατροδικαστή από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αλαμέδα.

Τα επίπεδα αλπραζολάμης και κοκαΐνης που βρέθηκαν στο αίμα του Τρόπερ ήταν αρκετά υψηλά ώστε να οδηγήσουν στο θάνατο, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Δειτε Επισης

«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ