«Kαθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» σε ρωσικές περιφέρειες

Σε τρεις συνοριακές με την Ουκρανία ρωσικές περιφέρειες, με διοικητικά κέντρα το Κουρσκ, το Μπριάνσκ και το Μπέλγκοροντ, κηρύχθηκε «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών και την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών από το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο επιχείρησε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε ρωσικές επαρχίες», σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής, την οποία επικαλείται το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

«Αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο έδαφος της περιφέρειας του Κουρσκ από μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν απώλειες μεταξύ των αμάχων πολιτών, καταστροφή κατοικιών και άλλων αστικών υποδομών. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής (ΕΑΕ), διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ αποφάσισε να οργανώσει από τις 9 Αυγούστου 2024 τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ», αναφέρει η ρωσική ΕΑΕ, η οποία και αναλαμβάνει σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο τον συντονισμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών στις περιφέρειες αυτές και αποκτά αυξημένες αρμοδιότητες.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο TASS, στο έδαφος των περιφερειών, που τελούν σε κατάσταση αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, εφαρμόζονται «τα απαραίτητα μέτρα και οι προσωρινοί περιορισμοί σύμφωνα με το άρθρο 11 του ομοσπονδιακού νόμου της 6ης Μαρτίου 2006 “Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”».

Σύμφωνα με τη ρωσική ΕΑΕ, οι κυβερνητικές υπηρεσίες λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να κατοχυρώσουν την ασφάλεια των πολιτών, τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την ενίσχυση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων.

Στα τέλη Ιουνίου του 2023 όταν είχαν στασιάσει οι άνδρες της ιδιωτικής πολεμικής εταιρείας «Βάγκνερ» υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, είχε αντιστοίχως κηρυχθεί κατάσταση αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις περιφέρειες Μόσχας, περιχώρων της και Βορόνεζ.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην παραμεθόριο ζώνη του Κουρσκ, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας καταρρίφθηκαν 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκ των οποίων 26 στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Η ουκρανική επίθεση σε αμιγώς ρωσικό έδαφος ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης 6 του μηνός, δηλαδή εισέρχεται σήμερα στο 5ο 24ωρο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη Μόσχα να ανακοινώνει και να δείχνει μέσω των ρωσικών ΜΜΕ συγκέντρωση μεγάλων ενισχύσεων στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ