Ναρκωτικά τελικά πίσω από το διπλό φονικό-Κάηκε το μούσι του ενός, επέστρεψαν ενώ έσβηνε τη φωτιά η Πυροσβεστική

Αντικρουόμενες παραμένουν οι εκδοχές των δύο ύποπτων, 19 και 23 ετών, που παραμένουν υπό κράτηση για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στη Λεμεσό, με θύματα τον 39χρονο Αντρέα Κουζουπή και τον 38χρονο Σλοβάκο, David Chmelar, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες στις 31 Ιουλίου.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης τους για άλλες οκτώ ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στον όρκο του ανακριτή, ο οποίος δόθηκε στα ΜΜΕ δεδομένου πως οι ακροάσεις είναι δημόσιες, στην εξίσωση της διερεύνησης μπήκαν και τα ναρκωτικά, αφού ο 19χρονος έδειξε το ένα θύμα ως προμηθευτή τους.

Περαιτέρω, οι ύποπτοι δείχνουν ο ένας τον άλλο ως το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη, προχωρώντας μάλιστα σε υποδείξεις σκηνών περιγράφοντας την εκδοχή τους, ενώ ο ένας, όπως αναφέρουν, κάηκε στο μούσι όταν έθεταν φωτιά στο όχημα για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Οι ισχυρισμοί των υπόπτων ήταν εξαρχής αντικρουόμενοι, ενώ όπως αναφέρει στον όρκο του ο ανακριτής, τα όσα ισχυρίστηκαν σε σχέση τις διακινήσεις τους, καταρρίπτονται και από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Από έλεγχο ΚΚΒΠ συγκεκριμένου πρατηρίου καυσίμων που βρίσκεται σε απόσταση από τη σκηνή, 6,7 χιλιόμετρα, οι ύποπτοι καταγράφηκαν στις 30/07/24 και ώρα 23:59:30 να εισέρχονται με το αυτοκίνητο του 19χρονου εντός του πρατηρίου προερχόμενοι από την βόρεια πλευρά του δρόμου και να σταθμεύουν δίπλα από αντλία. Ακολούθως, αφού κατέβηκαν και οι δύο από το αυτοκίνητο, ο 19χρονος παρέλαβε από κάλαθο αχρηστών μία άδεια μπουκάλα νερού και ένα πλαστικό δοχείο λαδιού, τα οποία γεμίσαν με βενζίνη, καθώς επίσης εφοδίασαν και το αυτοκίνητο και αναχώρησαν κατευθυνόμενοι προς την σκηνή. Από το πρατήριο παραλήφθηκε και η απόδειξη εφοδιασμού καυσίμων στην οποία φαίνεται η αγορά καυσίμων ποσότητας 6,63 λίτρα αξίας 10 ευρώ. Η αγορά των καυσίμων έγινε την πριν την εκδήλωση της φωτιάς στην σκηνή.

Σύμφωνα με τα πλάνα, τα ρούχα και υποδήματα που φορούσαν οι ύποπτοι φαίνεται να είναι τα ίδια με αυτά που παραλήφθηκαν κατά τις έρευνες στις οικίες τους και τα οποία αναμένεται να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.

Στις 02/08/24 εξασφαλίστηκε πληροφορία ότι στις 30/07/24 σε συγκεκριμένη περιοχή στον Αρακαπά, στο σημείο όπου βρίσκεται η δεξαμενή νερού του χωριού, ακουστήκαν πυροβολισμοί. Μέλη του ΤΑΕ και του Αστυνομικού Σαθμού Μονής μετέβηκαν στο σημείο, όπου κατά τις έρευνες εντόπισαν ουσία που ομοίαζε με αίμα και άλλα τεκμήρια, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του Κουζουπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δεύτερου θύματος του φονικού στη Λεμεσό-Εμμένουν στις θέσεις τους οι ύποπτοι

Στην εξίσωση τα ναρκωτικά, νέα κατάθεση από 19χρονο

Στις 03/08/24, ο 19χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση, κατά την οποία ανέφερε πως με τον Κουζουπή ήταν συγχωριανοί και γνωρίζονταν. Όπως είπε, κατά τον μήνα Ιούλιο του 2024 που ο δεύτερος ύποπτος, 23 ετών, μετακόμισε στο χωριό Διερώνα, σχεδόν καθημερινά ο Κουζουπής του μετέφερνε ναρκωτικά, τα οποία έδινε στον 23χρονο, καθώς και σε ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο δεν ήθελε να κατονομάσει.

Στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Κουζουπής άρχισε να πιέζει και να τον απειλεί για τα λεφτά που του χρωστούσε ο 23χρονος ύποπτος για τα ναρκωτικά, καθώς επίσης του ζητούσε και το χρηματικό ποσό των €800 για ένα μεγάφωνο που συμφώνησαν να του πουλήσει και τελικά ο δεύτερος ύποπτος αρνήθηκε να αγοράσει.

Αφού ενημέρωσε τον 23χρονο, αποφάσισαν ο 19χρονος ύποπτος να του δώσει το κυνηγετικό του όπλο και να πυροβολήσουν τον Κουζουπή, όπως ισχυρίζεται. Ο ίδιος διευθέτησε το ραντεβού στο σημείο όπου εντοπίστηκε η δεύτερη σκηνή στις 30/07/24 και το βράδυ, αφού παρέλαβε τον 23χρονο με το αυτοκίνητο του, μετέβηκαν στο σημείο όπου είχε διευθετηθεί το ραντεβού και ανάμεναν τον Κουζουπή, ο οποίος τους είπε ότι θα τον μετέφερνε εκεί άλλο πρόσωπο.

Ενώ ανάμεναν, είδαν ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει και εξήλθαν και οι δύο του αυτοκινήτου, με τον 19χρονο να ισχυρίζεται πως ο 23χρονος κρατούσε το κυνηγετικό όπλο, στο οποίο τοποθέτησε δύο φυσίγγια, πυροβολώντας στη συνέχεια τον Κουζουπή, μόλις αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Αμέσως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, πυροβόλησε τον Σλοβάκο που καθόταν στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου.

Ακολούθως, ο 19χρονος ισχυρίζεται πως έσπρωξε το δεύτερο θύμα στη θέση του συνοδηγού και μετά οι δύο τους σήκωσαν τον Κουζουπή από το έδαφος και το έβαλαν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Έβαλαν φωτιά, κάηκε το μούσι του

Μετά ο 23χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο των θυμάτων και ο 19χρονος στο δικό του, το οποίο προπορευόταν και μετέβηκαν στην περιοχή Ληστόβουνος, με σκοπό να ρίξουν το αυτοκίνητο με τα θύματα σε γκρεμό. Όταν έφτασαν στο σημείο της δεύτερης σκηνής, δεν έγινε κατορθωτή η ρίψη του στον γκρεμό και ως εκ τούτου το έσπρωξαν σε κατηφορικό χωμάτινο δρόμο και το αυτοκίνητο σταμάτησε πάνω σε δέντρα. Ακολούθως, όπως ανάφερε, ο 23χρονος του είπε να μεταβούν σε πρατήριο καυσίμων για αγορά βενζίνης με σκοπό να κάψουν το αυτοκίνητο για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Κατά την μετάβαση τους σε κοντινό πρατήριο καυσίμων, ο 23χρονος, σε κάποιο σημείο ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο, αφαίρεσε τα δύο φυσίγγια από το κυνηγετικό και τα πέταξε από το παράθυρο. Αφού οι δύο τους έφτασαν στο πρατήριο καυσίμων, ο 19χρονος εντόπισε σε κάλαθο σκουπιδιών του πρατηρίου μια πλαστική μπουκάλα του νερού και ένα πλαστικό δοχείο λαδιού και αφού έβαλαν €10 στο κερματοδέκτη του πρατηρίου, γέμισαν την μπουκάλα και το δοχείο με βενζίνη, ενώ την υπόλοιπη ποσότητα την τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο του 19χρονου.

Μετά, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του 19χρονου, επέστρεψαν στη σκηνή όπου ο 23χρονος κατέβηκε και έπιασε μόνο την πλαστική μπουκάλα από το αυτοκίνητο και με αυτή έθεσε φωτιά στο αυτοκίνητο. Ακολούθως, τρέχοντας επέστρεψε στο αυτοκίνητο του 19χρονου, όπου του ανάφερε ότι από τη φωτιά κάηκε λίγο το μούσι του.

Ακολούθως, μετέβηκαν στο σπίτι του 19χρονου όπου εκεί άφησε το πλαστικό δοχείο που περιείχε βενζίνη, καθώς και το κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια μετέβηκαν με το αυτοκίνητο του 19χρονου στο σπίτι του 23χρονου, παίρνοντας μαζί τους και την συμβία του πρώτου υπόπτου, στην οποία δεν ανάφεραν οτιδήποτε.

Στο σπίτι του 23χρονου συνάντησαν την σύζυγο του, η οποία αφού είδε αίματα στα παπούτσια του, αυτός της ανάφεραν ότι επρόκειτο για αίμα λαγού. Ακολούθως, ο 19χρονος επέστρεψε σπίτι όπου άφησε την συμβία και όπως ανάφερε, μαζί με άλλο πρόσωπο μετέβηκε στη Λεμεσό όπου παρέμεινε για λίγες ώρες και ακολούθως επέστρεψε.

ΔΙΑΒΣΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο καταγράφει τους συνεληφθέντες της διπλής δολοφονίας να γεμίζουν βενζίνη λίγο πριν την φωτιά στο όχημα

Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Τόσο κατά την μετάβαση του προς και από τη Λεμεσό, πέρασε δύο φορές από την σκηνή όπου έκαψαν το αυτοκίνητο με τα θύματα και είδε ότι εκεί βρισκόταν Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Σε έρευνες στο όχημα του 19χρονου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ ο ύποπτος προέβη σε υποδείξεις σκηνών, κατόπιν δικής του επιθυμίας, όπως αναφέρει στον όρκο του ο ανακριτής της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων, ο ύποπτος υπέδειξε το πρατήριο από το οποίο προμηθεύτηκαν την βενζίνη, το σημείο που έκαψαν το αυτοκίνητο και τα θύματα και το σημείο που πυροβολήθηκαν τα θύματα.

Κατά τις υποδείξεις σκηνών, ο 19χρονος εξηγούσε τον τρόπο δράσης τους, ενώ κατά την υπόδειξη στο σημείο όπου πυροβολήθηκαν τα δύο θύματα, ο 23χρονος ανάφερε ότι μετά που έκαψαν το αυτοκίνητο, επέστρεψαν εκεί όπου κάλυψαν με χώμα τα αίματα και πέταξαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

Επίσης, ο 19χρονος οδήγησε την Αστυνομία στην οικία του, όπου υπέδειξε το πλαστικό δοχείο λαδιού με την βενζίνη, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο, ενώ επίσης παραλήφθηκαν και δύο χαλάκια του αυτοκινήτου του, τα οποία ο ίδιος είχε αφαιρέσει.

Άλλη εκδοχή ο 23χρονος

Από την πλευρά του, ο 23χρονος ισχυρίζεται πως στις 30/07/24 δέχθηκε κλήσεις στο τηλέφωνο του από τον 19χρονο, ο οποίος του ζήτησε να πάνε για κυνήγι λαγού. Το ίδιο βράδυ, ο 19χρονος τον παρέλαβε με το αυτοκίνητο του από την οικία του και εντός του αυτοκινήτου υπήρχε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο ήταν αποσυναρμολογημένο.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, μετέβηκαν στην περιοχή που είναι ο φράχτης του Αρακαπά και οι ύποπτοι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, με τον 19χρονο να έχει στην κατοχή του το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο συναρμολόγησε, ενώ ο 23χρονος κρατούσε ένα φανάρι που βρισκόταν στο αυτοκίνητο.

Ακολούθως, ως ισχυρίστηκε ο 23χρονος, έψαχνε για θήραμα με το φανάρι. Μετά από 20 λεπτά περίπου, έφτασε στο μέρος ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel και ο 19χρονος πλησίασε το αυτοκίνητο το οποίο σταμάτησε και από αυτό κατέβηκε ο συνοδηγός, κρατώντας στο χέρι του ένα φανάρι.

Ο 19χρονος του ζήτησε να σβήσει το φανάρι και αμέσως μετά τον πυροβόλησε στο κεφάλι, με το θύμα να πέφτει στο έδαφος. Την ίδια ώρα, ο 19χρονος κινήθηκε προς την θέση του οδηγού του αυτοκινήτου και πυροβόλησε και τον οδηγό στο κεφάλι από το ανοικτό παράθυρο του αυτοκινήτου.

Μετά ο 19χρονος έσπρωξε τον οδηγό στην θέση του συνοδηγού και μετά έσυρε το πρώτο θύμα και το τοποθέτησε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Ακολούθως, ο 19χρονος, διέταξε τον 23χρονο να οδηγήσει το αυτοκίνητο του και να προπορευτεί του αυτοκινήτου των θυμάτων που θα οδηγούσε αυτός και θα του κάνει νόημα πού να πάνε.

Μετά αφού τον καθοδήγησε, σε σημείο του δρόμου του έκανε σήμα να μπει δεξιά και σταμάτησαν και οι δύο στο συγκεκριμένο σημείο. Τότε ο 19χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο των θυμάτων που οδηγούσε και μόνος του έσπρωξε το αυτοκίνητο προς το κατήφορο.

Μετά επέστρεψε στο αυτοκίνητο του και ζήτησε από τον 23χρονο να πάει στη θέση του συνοδηγού και τότε ο 19χρονος κάθισε στην θέση του οδηγού και τοποθέτησε το κυνηγετικό όπλο ανοιχτό, στην μέση των καθισμάτων μεταξύ του οδηγού και συνοδηγού, με τα κυνηγετικά φυσίγγια εντός αυτού.

Στη συνέχεια, ο 19χρονος οδήγησε μέχρι το πρατήριο καυσίμων και αφού σταμάτησε, φώναξε στον 23χρονο με θυμωμένο ύφος να κατέβει. Αφού τοποθέτησαν βενζίνη σε μια μπουκάλα και σε πλαστικό δοχείο, στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο που έσπρωξε το αυτοκίνητο ο 19χρονος.

Όταν έφτασαν, σύμφωνα με την εκδοχή του 23χρονου, ο 19χρονος πήρε την μπουκάλα με την βενζίνη και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο και διέταξε τον ίδιο να τον ακολουθήσει, πράγμα το οποίο έπραξε υπό το κράτος φόβου.

Αφού πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο 19χρονος περιέλουσε με βενζίνη τα πίσω καθίσματα και το θύμα και με απειλητικό τρόπο, ζήτησε από τον 23χρονο να ανάψει φωτιά, πράγμα το οποίο έπραξε με τον αναπτήρα που κρατούσε, με αποτέλεσμα να καεί του μούσι του στην αριστερή πλευρά και στο αριστερό του χέρι.

Ακολούθως, επέστρεψαν στο αυτοκίνητο του 19χρονου και ξεκίνησαν να φύγουν και ενώ επέστρεφαν προς το σημείο των πυροβολισμών, σε κάποιο σημείο του δρόμου ο 19χρονος έβγαλε τα φυσίγγια από το κυνηγετικό και τα πέταξε έξω από το παράθυρο.

Αφού επέστρεψαν στο σημείο που πυροβολήθηκαν τα θύματα, ο 19χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τοποθέτησε χώματα στο σημείο, όπου υπήρχαν αίματα, ενώ πέταξε κάποια αντικείμενα και ένα κινητό τηλέφωνο που αφέθηκαν στη σκηνή. Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι του 19χρονου, όπου παρέλαβαν ένα πλαστικό δοχείο που είχε βενζίνη, καθώς και το κυνηγετικό όπλο.

Μετά από λίγο, ο 19χρονος επέστρεψε στο αυτοκίνητο χωρίς τα πιο πάνω και φορούσε διαφορετικά ρούχα και παπούτσια, αφού όπως του είπε, αυτά λερώθηκαν με αίμα. Στο αυτοκίνητο ήρθε και η συμβία του 19χρονου και μαζί μετέβηκαν στην οικία του όπου κάθισαν για λίγα λεπτά και μετά αυτοί αναχώρησαν και ο 23χρονος πήγε για ύπνο.

Πήγε σε κουρείο την επόμενη μέρα

Σε υποδείξεις σκηνών μετέβη και ο 23χρονος, όπου υπέδειξε τις σκηνές διάπραξης των αδικημάτων και κατά τις υποδείξεις, εξηγούσε τον τρόπο δράσης τους. Επίσης, υπέδειξε και συγκεκριμένο κουρείο, το οποίο επισκέφτηκε την επόμενη μέρα διάπραξης των αδικημάτων, όπου του περιποιήθηκαν το μούσι του που είχε καεί.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες ώστε να εξακριβώσει ποιος από τους δύο υπόπτους πάτησε τη σκανδάλη, δεδομένου πως οι εκδοχές τους είναι αντικρουόμενες, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τεκμήρια που έχουν παραληφθεί, μεταξύ άλλων δύο κυνηγετικά όπλα.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 57 καταθέσεις και διενεργήθηκαν επτά έρευνες, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Επίσης αναμένονται έρευνες σε άλλα τέσσερα σημεία, ενώ έχουν εξασφαλιστεί διατάγματα για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχονται το διπλό φονικό, αλλά τα ρίχνει ο ένας στον άλλο-Όσα ισχυρίζονται οι δυο συλληφθέντες

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος