Δεν αλλάζει η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία

Χωρίς αλλαγές στις διοικήσεις των τριών κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, υπό την προεδρία του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πιθανολογούμενη αλλαγή στην ηγεσία του Ναυτικού, όπου ο ναύαρχος Ερτζουμέντ Τατλίογλου συμπληρώνει φέτος τα προβλεπόμενα από το νόμο δύο χρόνια παραμονής δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και η θητεία του παρατείνεται για έναν επιπλέον χρόνο.

Ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Καντίρ Γιλντίζ, προάγεται σε ναύαρχο.

Όπως αναμενόταν δεν υπήρξε αλλαγή στην κορυφή του στρατεύματος, όπου παραμένει για δεύτερη χρονιά αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο στρατηγός Μετίν Γκιουράκ, αλλά ούτε και στην ηγεσία των Χερσαίων Δυνάμεων και της Αεροπορίας, όπου ο στρατηγός Σελτσούκ Μπαϊρακτάρογλου και ο πτέραρχος Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου ανέλαβαν επίσης καθήκοντα πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία