Η Ιστορία της CEA: Ένα Ταξίδι στον Κόσμο της Κυκλικής Οικονομίας

Η C.E.A. CIRCULAR ECONOMY ALLIANCE LTD (CEA) ιδρύθηκε το 2020 και είναι μία Εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας. Ως δυναμική και καινοτόμος νεοσύστατη επιχείρηση (startup) που στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης στην κυκλική οικονομία, η CEA παρέχει εμπειρογνωμοσύνη και εξειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς δημοσίου και ιδιωτικού επιπέδου και στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και παράδοση πολιτικών και ερευνητικών διαφόρων έργων και προγραμμάτων. Στο πλαίσιο του έργου "Waste Wisely Cyprus", η CEA προβάλλεται ως παράδειγμα καλής πρακτικής, χάρη στις πρωτοποριακές προσεγγίσεις και τις σημαντικές της επιτυχίες στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας.

Η ιστορία της εταιρείας προσθέτει μια ιδιαίτερη διάσταση στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, αποτυπώνοντας το δικό της DNA. Από την ίδρυσή της, αρκετές εμβληματικές προσωπικότητες της κοινότητας της Κυκλικής Οικονομίας ένωσαν δυνάμεις με την CEA, όπως οι Dr. Walter R. Stahel, Cynthia Reynolds, Ken Webster και Manuel Maqueda. Ως ερευνητική οντότητα που έχει προκύψει από το ήδη υπάρχον (spin-off) Κέντρο Ερευνών Κυκλικής Οικονομίας της Πανεπιστημιακής Σχολής École des Ponts, η CEA διαθέτει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου πιστοποιήσεις και επαγγελματική εκπαίδευση.

Η CEA έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τρία βασικά στοιχεία: την ικανότητα εκπαίδευσης, τη συγκέντρωση παγκόσμιων φορέων και τη διεξαγωγή έρευνας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της CEA απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμβάλει και να γίνει μέρος της μετάβασης σε ένα πιο κυκλικό μέλλον. Το διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης αποσκοπεί στο να αποτελέσει πρότυπο για την αναβάθμιση και επανακατάρτιση στον τομέα της κυκλικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο βασικός στόχος της εταιρείας ήταν η ανάπτυξη ενός κορμού γνώσεων βασισμένου στην έρευνα, το οποίο θα αποτελεί μέρος της ύλης ενός συστήματος πιστοποίησης και όλων των υπόλοιπων σχετικών μελλοντικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την αναβάθμιση και επανακατάρτιση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, υλοποιώντας έτσι και τον μετασχηματιστικό σκοπό της ατζέντας της Κυκλικής Οικονομίας.

Η CEA έχει καταφέρει να συγκεντρώσει παγκόσμιους φορείς μέσω του Strategic Foresight Board (SFB), το οποίο περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες από εξέχοντα ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Harvard, τη McKinsey και τη NASA. Ο κορμός γνώσεων και δεξιοτήτων της CEA στηρίζεται στην πέρα από μίας δεκαετίας εφαρμοσμένης έρευνας και εμπειρίας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Η CEA είναι περήφανη που περιλαμβάνει στο πελατολόγιό της, κορυφαίες παγκόσμιες ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικούς φορείς/όργανα από τις 20 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου (G20). Το έργο της CEA έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πιστοποίησης Circular Economy Specialist (High-Mastery) έχει βραβευτεί με το Χρυσό Βραβείο Brandon Hall Group HCM Excellence στην κατηγορία Future of Work και με το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Learning and Development, καθώς και με τα Διαμαντένια Βραβεία LearnX ως η Καλύτερη Πιστοποίηση Εκπαίδευσης (Ειδική για τον Κλάδο).Έχει λάβει επίσης το βραβείο ‘Rising Star’ από το πρόγραμμα της Deloitte ‘Technology Fast 50’ για τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο. Αυτές οι διακρίσεις ενισχύουν τόσο την αναγνώριση, όσο και την αξιοπιστία και τη φήμη της CEA.

Τέλος, το ερευνητικό τμήμα της CEA έχει συνάψει παγκόσμιες συμφωνίες συνεργασίας με κορυφαίες βιομηχανικές, ακαδημαϊκές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Το έργο της CEA επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έρευνας και προϊόντων που βασίζονται σε δεδομένα, αξιοποιώντας τις ερευνητικές της ικανότητες και δεξιότητες για να εξυπηρετήσει με αξιοπιστία τη διαδικασία επανεκπαίδευσης/επανακατάρτισης και αναβάθμισης (reskilling and upskilling), συμμετέχοντας ταυτόχρονα και στις προσπάθειες καταπολέμησης των πρακτικών παραπληροφόρησης (greenwashing) που τείνουν να αλλοιώνουν τα βασικά επιστημονικά αποτελέσματα και να παραπλανούν τους καταναλωτές.

To άρθρο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου Waste Wisely Cyprus. Το έργο Waste Wisely Cyprus συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χορηγούσα αρχή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τη CEA

Ιστοσελίδα

Δειτε Επισης

Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο Περίπτερο του Visit Nicosia
Η Πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Eνημερωτική ημερίδα με θέμα Παγκόσμια ημέρα όρασης-Αιτίες τύφλωσης
Inspire 2024: Tο μεγαλύτερο επιχειρηματικό φεστιβάλ της χρονιάς ξεκινά αύριο
Το Βραβείο Φιλίας της Κίνας στον τ. Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κ. Γουλιάμο
Η έμπνευση περνάει από τη δράση: Μια συναρπαστική συζήτηση σάς περιμένει στο Inspire
7ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
Ευρωπαϊκή εκδήλωση σταδιοδρομίας: "Find Your Career in Europe" στις 15 Οκτωβρίου 2024 στο Royal Hall στη Λευκωσία.
Τον Οκτώβριο η 3η Ετήσια Εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λεωφόρο Μακαρίου και το Inspire