Την τέχνη τους στο κοινό επιδεικνύουν οι υφάντρες της Φύτης

Οι υφάντριες της Φύτης επιδεικνύουν την τέχνη τους στους επισκέπτες της κοινότητας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, του Συνδέσμου Αποδήμων και του Κοινοτικού Συμβουλίου Φύτης, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, διοργανώνονται ανοιχτά εργαστήρια σε 7 οικοτεχνίες στην κοινότητα για πρώτη φορά στα ιστορικά της Φύτης. Τα εργαστήρια, που ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου, θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Αυγούστου και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, μεταξύ των ωρών 09:30-13:30.

Μέσα από τα εργαστήρια, προστίθεται, οι υφάντρες έχουν την δυνατότητα να επιδείξουν την τέχνη τους ενώ οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την πανάρχαια τέχνη του Φυτιώτικου, να γνωρίσουν τις υφάντριες και να θαυμάσουν την δημιουργία αυτής της μοναδικής τέχνης.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να δοκιμάσουν την χρήση του αργαλειού, τα διάφορα αντικείμενα, το νήμα κτλ.

Οι επισκέπτες καθώς θα είναι στην περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο του Δρύ της Ακρικούς, ένα πανέμορφο σημείο ξεκούρασης πρόσφατα ανακαινισμένο με φυσικά τρεχούμενα νερά όπου ένα μοναδικό μνημείο φύσης,

Ο Δρυς 1000 ετών στέκεται αγέρωχος. Ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι επισκέπτες μπορούν να σαρώσουν την έξυπνη πινακίδα και να μάθουν σημαντικά στοιχεία για το αιωνόβιο δέντρο και τα οφέλη του. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα γευμάτων ή ποτών σε υποστατικό που λειτουργεί στο κέντρο της κοινότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα