Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης της Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος εκτελούσε βάρδια το βράδυ του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, έκανε δεκτή της αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, που είχε καταθέσει ο σταθμάρχης μέσω του δικηγόρου του Στέφανου Παντζαρτζίδη. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ’ οίκον περιορισμός και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο σταθμάρχης ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας και εργαζόταν σε δουλειά γραφείου στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ακόμα και αν δεν είχε υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης επρόκειτο να αποφυλακιστεί την 1η Σεπτεμβρίου, με τη συμπλήρωση 18μηνου από τη σύλληψή του.

Ωστόσο, αποφυλακίστηκε έναν μήνα νωρίτερα, μετά από αίτημά του δικηγόρου του, το οποίο έγινε αποδεκτό από την εισαγγελία η οποία έκρινε ότι ο σταθμάρχης δεν είναι επικίνδυνος για να τελέσει άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στις 28 Φεβρουαρίου 2023 είχε προφυλακιστεί και ο προϊστάμενος του τμήματος επιθεώρησης του ΟΣΕ Λάρισας, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος επίσης με περιοριστικούς όρους.

Δειτε Επισης

Επτά δικογραφίες στην Ελλάδα για τον ρόλο ΜΚΟ σε κυκλώματα δουλεμπόρων
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Το φορτηγό με τον Ουκρανό ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε τα δύο ΙΧ στα διόδια στην Εγνατία
Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον οδηγό του φορτηγού και η δική του εκδοχή για την τραγωδία στην Εγνατία
Γιατί προχώρησε στην ανακοίνωση του ΘΧΣ η Αθήνα-Τα μηνύματα που στέλνει
Tο ζευγάρι των Ελλήνων από την Ελβετία που απανθρακώθηκε στην Εγνατία-Μόλις είχαν φτάσει για τις διακοπές του Πάσχα
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Συγκλονίζουν οι εικόνες της τραγωδίας στην Κοζάνη-Έλληνες που ήρθαν από Ελβετία για Πάσχα οι δύο νεκροί
Ανακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός-Ο χάρτης για Αιγαίο, Κρητικό και Ιόνιο Πέλαγος
Ανατροπή στις συνθήκες του τροχαίου στην Εγνατία-Το φορτηγό έπεσε πάνω στα οχήματα χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση