Το βάρος στην πορεία του οχήματος για την διπλή δολοφονία-Δύσκολη εξίσωση δείχνουν πανομοιότυπα εγκλήματα

Αν και η πρώτη εικόνα ενός ακινητοποιημένου οχήματος που τυλίχθηκε στις φλόγες, μπροστά από ένα δέντρο και σε σχετικά απομακρυσμένο σημείο, θα οδηγούσε κάποιο στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τροχαίο ατύχημα, εντούτοις το γεγονός πως από τις πρώτες εξετάσεις δεν εντοπίστηκαν ίχνη φρεναρίσματος, οδήγησε τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού στο σενάριο τις διπλής δολοφονίας πίσω από τις απανθρακωμένες σορούς που βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλό φονικό πίσω από τις απανθρακωμένες σορούς-Πυροβολήθηκαν στο κεφάλι τα θύματα

Σενάριο το οποίο επιβεβαιώθηκε από την νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους στις σορούς των δύο ανδρών που εντοπίστηκαν στο φλεγόμενο όχημα, ο ένας στη θέση του συνοδηγού και ο άλλος στο πίσω κάθισμα, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, έφεραν τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια οι δράστες έκαψαν το όχημα, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν στοιχεία πίσω τους, σε περίπτωση που το έγκλημα διαπράχθηκε στο σημείο που βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η διπλή δολοφονία να διαπράχθηκε σε διαφορετικό χώρο και τα θύματα να εγκαταλείφθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, όπου οι δράστες έθεσαν φωτιά στο όχημα.

Βέβαια, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν πρόκειται για έγκλημα του πρόσφατου παρελθόντος που ήρθε τώρα στο προσκήνιο, με βάση τα όσα προκύπτουν από τις εξετάσεις τόσο στη σκηνή όσο και στις σορούς των θυμάτων, αλλά το «έργο» των δολοφόνων ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά προτού η φωτιά στο όχημα γίνει αντιληπτή από πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

Σε πρώτη φάση, αυτό που επιχειρείται από τους ανακριτές, είναι η ταυτοποίηση του σαλούν οχήματος, μάρκας Opel Astra, στο οποίο εντοπίστηκαν απανθρακωμένες οι σοροί, ώστε να διερευνηθεί η πορεία του μέσα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Ωστόσο, εκτιμάται πως το όχημα είναι κλοπιμαίο ή παραποιημένο, με πλαστές πινακίδες, αφού ο τρόπος που φαίνεται να ενήργησαν οι δράστες, καίγοντας στην ουσία οποιαδήποτε τεκμήρια που θα μπορούσαν να συλλεχθούν από την σκηνή, δείχνει πως ήταν «διαβασμένοι».

Στην περιοχή Ληστόβουνο όπου εντοπίστηκε το φλεγόμενο όχημα, δεν υπάρχουν υποστατικά που καλύπτονται από κάμερες ασφαλείας, κάτι που δυσκολεύει το έργο της Αστυνομίας, εντούτοις οι ανακριτές θα εξετάσουν CCTV από άλλα σημεία που θεωρητικά πέρασαν οι δράστες προκειμένου να μεταβούν στο σημείο, αναζητώντας την συγκεκριμένη μάρκα οχήματος. Ακόμη και πρόσωπα να μην διακρίνονται, ο εντοπισμός της πορείας του οχήματος από κάμερες, θα ρίξει φως σε σχέση με το χρονικό, ενώ θα υπάρχουν περισσότερες εκτιμήσεις για το πού διαπράχθηκε το έγκλημα, αν και η εκτίμηση είναι πως διαπράχθηκε σε διαφορετικό χώρο.

Ένα ερώτημα που βρίσκεται στο κάδρο αυτή τη στιγμή, γύρω από το οποίο υπάρχουν διάφορα σενάρια, είναι το γεγονός πως το ένα θύμα εντοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού και το άλλο στο πίσω κάθισμα. Από την μία αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο οδηγός του οχήματος ήταν άλλος, συνεπώς πιθανόν το όχημα να μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί πως οι σοροί μετακινήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των θυμάτων, οι Αρχές έχουν αναφορά για ένα πρόσωπο που δεν επέστρεψε στο σπίτι του και ως εκ τούτου, διερευνάται κατά πόσον είναι το ένα από τα δύο θύματα. Εξάλλου, η ταυτότητα των θυμάτων, θα οδηγήσει τους ανακριτές και σε συμπεράσματα αναφορικά με τα κίνητρα των δραστών.

Πάντως, ο τρόπος που ενήργησαν οι δολοφόνοι, βάζει δύσκολα στην Αστυνομία, η οποία θα πρέπει να βρει στοιχεία που θα ξεκλειδώσουν την διερεύνηση, αφού πανομοιότυπα εγκλήματα, δείχνουν την δύσκολη εξίσωση, δεδομένου πως παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστα. Ενδεικτική είναι η δολοφονία Λεόντιου Πογιατζή, που διαπράχθηκε στις 15 Ιουλίου 2021 στην Πάφο, όπου η υπόθεση κατέρρευσε στο Κακουργιοδικείο και οι τρεις κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν.

Και σε αυτή την περίπτωση, το θύμα, στον οποίο οι δράστες έκλεισαν ραντεβού θανάτου, δολοφονήθηκε, ενώ στη συνέχεια έθεσαν φωτιά στο όχημα του. Αν και στη σκηνή είναι εντοπιστεί ένας κάλυκας, η Αστυνομία οδηγήθηκε σε συλλήψεις μετά από μαρτυρία προσώπου που είχε συλληφθεί για άλλη υπόθεση, ο οποίος εν τέλει αναίρεσε τους ισχυρισμούς του και οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν, αφού δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία.

Ωστόσο και στο παρελθόν καταγράφηκε άλλη μια δολοφονία, με κοινούς παρονομαστές. Πρόκειται για την δολοφονία του Μιχάλη Αναστασίου άλλος Σιάλος, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο στο όχημα του, στις 16 Μαΐου 2015, στην Ξυλοφάγου. Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν ραντεβού θανάτου στον 39χρονο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής. Ακολούθως αφού πυρπόλησαν το όχημα, τράπηκαν σε φυγή. Και αυτή η υπόθεση παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Δύο χρόνια πριν την δολοφονία του Αναστασίου, καταγράφηκε η δολοφονία του 35χρονου Λουκά Κωνσταντίνου από το Κολόσσι, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος εντός αυτοκινήτου στην περιοχή του Lady’s Mile της Λεμεσού. Ο θάνατος του 35χρονου επήλθε μετά από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια οι δράστες τον οδήγησαν στην απόμερη περιοχή του Δάσος των Ευκαλύπτων, όπου και πυρπόλησαν το όχημα.

Επίσης, στις 28 Μάϊου 2010, με τον ίδιο τρόπο έδρασαν και οι δολοφόνοι του Δημήτρη Σταύρου άλλως «Jimmy» στην περιοχή της Ορμήδειας. Η εξέταση της υπόθεσης είχε αρχίσει τότε, όταν μετά από πληροφορία, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε και βρήκε αυτοκίνητο να φλέγεται σε ανoικτό χώρο. Μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως εντός του φλεγόμενου αυτοκινήτου, στην θέση του οδηγού, ήταν ο Σταύρου, ο οποίος έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο. Την χρονική εκείνη περίοδο, είχαν ανακριθεί διάφορα πρόσωπα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το στυγερό αυτό έγκλημα, ωστόσο κανείς δεν είχε συλληφθεί και η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας Ανδρονίκου-Αποσύρθηκε βασική μάρτυρας καταγγέλλοντας την Αστυνομία

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας