Επιστολή στον ΟΗΕ έστειλε ο τ/κ σύνδεσμος ανθρωπίνων δικαιωμάτων-Αποκλείει την ομοσπονδιακή λύση

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και στην Προσωπική Απεσταλμένη του Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ έστειλε ο τ/κ σύνδεσμος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την οποία αποκλείει την ομοσπονδιακή λύση.

Όπως μετέδωσε το ΓΤΠ, η τ/κ εφημερίδα "Κύπρις έγραψε πως ο πρόεδρος του συνδέσμου, Χασάν Γιλμάζ Ισίκ, ανακοίνωσε ότι απέστειλαν επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ και στην Προσωπική του Απεσταλμένη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, η εξασέλιδη επιστολή παραδόθηκε σήμερα σε αξιωματούχους του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο Ισίκ, ο οποίος εξέφρασε πικρία για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η κ. Ολκγίν έχει αποφύγει την επαφή με τον σύνδεσμο, ισχυρίστηκε ότι «θα πρέπει να είναι γνωστό ότι δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει λύση σε ομοσπονδιακή βάση στην Κύπρο».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Υφ. Μετανάστευσης χαιρετίζει αναφορά στην Κύπρο στη Διακήρυξη της Ζώνης Σένγκεν
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ, αξιολογεί τις εξελίξεις-«Λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα»
Ν. Χριστοδουλίδης: Με διεκδικητικό ρεαλισμό επιδιώκουμε επανένωση της πατρίδας μας
Επαφές ΥΠΕΞ με ομολόγους σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή
Σταθεροποιητικός και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας-«Δεν εμπλέκεται με οιονδήποτε τρόπο»
Τούρκος καθηγητής Ιστορίας χαρακτήρισε τους Τ/κ που ψήφισαν «ναι» στο Σχέδιο Ανάν προδότες
Θέματα δικαιοσύνης συζήτησε ο Υπ. Δικαιοσύνης σε Συμβούλιο ΔΕΥ στο Λουξεμβούργο
Απαγόρευσαν σε ελληνική αντιπροσωπεία να περάσει από το οδόφραγμα Ζώδιας οι κατοχικές «αρχές»
Αποκλείστηκε στην Τεχεράνη και κατέφυγε στην τουρκική πρεσβεία «βουλευτής» από τα κατεχόμενα
Την ανάγκη για διατήρηση των καναλιών επικοινωνίας υπέδειξε στον Fuad Hussein ο Κόμπος