Ένταξη Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας

Την ικανοποίησή της για την ένταξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, εξέφρασε η βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη θέση που η γαλλική γλώσσα είχε στην ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κύπρου αλλά και τη συμβολή που η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Κύπρος γενικότερα δύνανται να έχουν στην πολιτική κοινότητα της Γαλλοφωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η κ. Ατταλίδου μιλούσε στις εργασίες της 49ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας (Κ.Σ. Γαλλοφωνίας), την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο του Καναδά από τις 5 Ιουλίου 2024.

Κατά τις χθεσινές εργασίες, η Ολομέλεια της Συνόδου ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κ.Σ. Γαλλοφωνίας, ως συνδεδεμένο μέλος.  

Σε σχετική παρέμβαση της, η  κ. Ατταλίδου υπογράμμισε, ότι η επιθυμία της Βουλής των Αντιπροσώπων για ένταξη της στην Κ.Σ. Γαλλοφωνίας πηγάζει και από το γεγονός ότι η Κύπρος συντάσσεται πλήρως με τις αρχές και αξίες της Γαλλοφωνίας, όπως τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Η κ. Ατταλίδου διαβεβαίωσε επίσης για την ετοιμότητα των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνεργαστούν στενά με την Κ.Σ. Γαλλοφωνίας, προς αντιμετώπιση των πολυδιάστατων παγκόσμιων προκλήσεων και για τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ισότητας, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης.

Εξάλλου, η κ. Ατταλίδου συμμετείχε σε συνεδρία του Δικτύου Γυναικών της Κ.Σ Γαλλοφωνίας, όπου ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τις πιο πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις στη Κύπρο αλλά και για άλλες δράσεις και ενέργειες με στόχο  τη προώθηση της ισότητας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Κύπρο.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανήλικος δέχθηκε επίθεση σε πάρκο από κουκουλοφόρους σε πάρκο-Συνελήφθη 16χρονος
Μπαχρέιν και Κυπριακή Δημοκρατία προωθούν συνεργασία και διμερείς σχέσεις
Σύγκρουση δύο οχημάτων και μοτοσικλέτας στην Πάφο-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Επίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ για την διαμαρτυρία στο Προεδρικό-«Εξυπηρετεί ιδεολογικές αγκυλώσεις»
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Επανεμφανίστηκε με σφοδρή επίθεση η Πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ-«Ο Σιζόπουλος συνεχίζει την καταστροφική πορεία»
Χρήσιμη χαρακτηρίζει την έκθεση της Ελεγκτικής το Υπουργείο Γεωργίας για το υδατικό-«Προτεραιότητα η μόνιμη επίλυση»
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για το θάνατο του 46χρονου-Περιμένουν απαντήσεις από τη νεκροτομή
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για Πρόεδρο του ΕΛΚ ο Χριστοδουλίδης-Βλέπει αρχηγούς κρατών
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας