Πρόστιμο 17 χιλιάδες και διάταγμα κατεδάφισης υποστατικών από το Δικαστήριο των Βάσεων

Δυο πρόσωπα κρίθηκαν ένοχα για ανέγερση στον Ύψωνα, παράνομων υποστατικών και λειτουργία μη αδειούχας επιχείρησης, με το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων να επιβάλλει συνολικό πρόστιμο 17.600 ευρώ και να εκδίδει διάταγμα κατεδάφισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ, δυο πρόσωπα φέρεται να αγνόησαν τις επίσημες προειδοποιήσεις, από τον Έπαρχο των ΒΒ Ακρωτηρίου, για κατεδάφιση δυο παράνομων κτιρίων και η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κατεδάφισης για τις παράνομες κατασκευές, ενώ επέβαλε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και στον διευθυντή της παράνομης επιχείρησης €4.400 και €13.200 αντίστοιχα. 

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου εντός δυο μηνών, θα απαγγελθεί νέα κατηγορία στα δυο πρόσωπα, προστίθεται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο έπαρχος των ΒΒ Ακρωτηρίου, Νίκος Μυλωνάς, που ήταν υπεύθυνος της υπόθεσης, επικρότησε το έργο της ομάδας του που επέφερε την καταδίκη και σημείωσε ότι «η βαριά τιμωρία αντικατοπτρίζει τις πολλές ώρες, που πέρασε το προσωπικό του Διοικητηρίου και οι Εισαγγελείς για την αναφορά, τη διερεύνηση και την προσαγωγή αυτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου».

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τηρείται ο νόμος και η τάξη στις κοινότητες των ΒΒ και θέλουμε να αποτρέψουμε παράνομες δραστηριότητες όπως αυτές», είπε και πρόσθεσε ότι «εάν οι πολίτες εξασφαλίσουν την κατάλληλη πολεοδομική και οικοδομική άδεια, δεν χρειάζεται να ανησυχούν». 

Δειτε Επισης

Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν
Χτίζει νέες βάσεις με τη βάση η ΕΔΕΚ-Κατέβηκε στον κόσμο και αποκαθιστά σχέσεις
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
«Αδιαφορία, απραξία, χαοτική κατάσταση»-Η σκιαγράφηση της πολιτικής ευθύνης που έμεινε ορφανή για τους ΤΑΚΑΤΑ
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά
Επίδειξη πλουτισμού με Porsche, βίντεο από γυμναστήρια και γνωστές τραγουδίστριες έκανε ο συλληφθείς TikToker
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Λάνειας-Κατέκαψε επτά εκτάρια γης
Ξεσπάθωσε για Μουρτζούκου η μητέρα του Παναγιωτάκη-«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για το γιο μου»
Διαμαρτυρήθηκαν εις μνήμη του Θανάση έξω από τη Νομική Υπηρεσία-«Τιμωρία στους ενόχους»
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου με θύμα 15χρονο-Έλειπε από χθες, τον εντόπισαν νεκρό οι οικείοι του