Διαψεύδει τα περί διορισμού Χάρη Γεωργιάδη ο Πρόεδρος-«Ανύπαρκτο» είναι το ζήτημα κατά τον βουλευτή

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι κανένα από τα ονόματα που εμφανίζονται στον Τύπο δεν τον έχει απασχολήσει για τη θέση του Κύπριου Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις που είχε με την Πρόεδρο της Επιτροπής αφορούσαν μόνο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και ότι ο ίδιος έχει στο μυαλό του δύο ονόματα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι όλα εξαρτώνται από την πρόοδο της εκλογής της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στις 18 Ιουλίου, αλλά και από το χαρτοφυλάκιο που τελικά θα δοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ερώτηση αν στα ονόματα περιλαμβάνεται και αυτό του Χάρη Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι όσα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάντως, και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρώην Υπουργός, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε πως δεν δέχθηκε καμία κρούση από πλευράς του προέδρου της Δημοκρατίας, για ανάληψη θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου. Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε πως ούτε και ο ίδιος προέβη σε κάποια προσέγγιση, θεωρώντας πως δεν έχει το πολιτικό έρεισμα προς τον σημερινό Πρόεδρο.

Με το Νίκο Χριστοδουλίδη να έχει ξεκαθαρίσει πως κανένα από τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό να απαντήσει σ' ένα ανύπαρκτο ερώτημα. Δηλαδή, εάν θα ανταποκρινόταν σε πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας, να αναλάβει Επίτροπος.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο Τρίτο, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι το ενδεχόμενο επιλογής του κυρίου Γεωργιάδη ή άλλου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη θέση του Επιτρόπου δεν αποτελεί casus belli για το κόμμα, αλλά όρος της επιλογής είναι η προηγούμενη συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών