«Εμμονικό» χαρακτηρίζει τον Δρουσιώτη ο Αναστασιάδης-Ο Έιντε, ο Στυλιανίδης και ο «συκοφάντης»

Στοιχεία συγκεντρώνει ο Νίκος Αναστασιάδης, επειδή σκοπεύει να απαντήσει στις «μυθοπλασίες» του Μακάριου Δρουσιώτη, όπως αποκάλεσε το περιεχόμενο των βιβλίων του. «Είναι θέμα πια της υπομονής που εξαντλείται», δήλωσε στο podcast του ΑΝΤ1. «Όσα παρακολουθώ να λέγονται με θλίβουν», είπε, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ παρόντες και ήταν απλώς δέκτες πληροφοριών από συγκεκριμένους ή συγκεκριμένες υπηρεσίες.

«Υπάρχει και συγκεκριμένο βιβλίο που υμνεί τον ρόλο της Τουρκίας στο Κραν Μοντανά. Είναι κάτι το οποίο πραγματικά σε λυπεί, να βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι είναι ως να ετάχθησαν να υπηρετήσουν συμφέροντα ή αφηγήματα της Τουρκίας», είπε. Ερωτηθείς αν αναφέρεται στο βιβλίο του κ. Δρουσιώτη, απάντησε καταφατικά, αποκαλώντας τον «λεγόμενο συγγραφέα». «Σημασία έχει το τι γράφει, που είναι καθαρά καθ’ υπαγόρευση ή κατά πληροφορίες», είπε, ενώ κληθείς να διευκρινίσει ποιος υπαγόρευε, ο τέως Πρόεδρος μίλησε για συγκεκριμένο αξιωματούχο των ΗΕ που δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να στέλνει μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες για το τι λεγόταν, τι δεν λεγόταν και τι νόμιζε ή διερμήνευε, επιβεβαιώνοντας ότι αναφέρεται στον Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, γνώρισε τον κ. Δρουσιώτη τη δεκαετία του 1980 όταν ήταν δημοσιογράφος. «Ήταν ένας εμμονικός άνθρωπος, ο οποίος οφείλω να πω, όχι μόνο δεν ήταν φιλικά διακείμενος, αλλά ήταν εντόνως εχθρικός απέναντι και στον ΔΗΣΥ και στον ίδιο προσωπικό. Ήταν η μόνη και πρώτη φορά και η τελευταία μέχρι πρόσφατα που είχα εγείρει αγωγή εναντίον εφημερίδας και δημοσιογράφου, για ένα λιβελλογράφημα το οποίο έγραψε τότε», είπε. Η σχέση τους άλλαξε λόγω της στάσης Αναστασιάδη στο σχέδιο Ανάν και έγινε στενότερη μετά το δημοψήφισμα και προς το τέλος του 2004 τον προσέλαβε ως ειδικό του σύμβουλο στο Κυπριακό. «Είμαι άνθρωπος ο οποίος ουδέποτε κράτησε κακία», υπέδειξε.

«Δεν ήταν δυνατόν να τον αφήσω χωρίς δουλειά ή να εγκαταλείψω ένα φίλο», είπε, εξηγώντας γιατί τον εργοδότησε και στο Προεδρικό, όπου ετοίμαζε έγγραφα και μελέτες, τα οποία «νόμιζε ότι πρέπει να είχαν εξαφανιστεί». «Θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για τον ίδιο», είπε, καθώς σε αυτά τα έγγραφα, τα οποία κατέχει ο κ. Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων εκφράζει την εκτίμηση και τον θαυμασμό του για τις επιτυχίες στην οικονομία. Ακόμη και στις επιστολές παραίτησής του, σύμφωνα με τον τέως Πρόεδρο, ο Μακάριος Δρουσιώτης εκφράζει θαυμασμό για τα κατορθώματά του και αισθανόταν περήφανος που συνέβαλε σε αυτά.

Ανέφερε ότι θα απαντήσει στον κ. Δρουσιώτη στο βιβλίο που γράφει, καθώς δεν θεωρεί ότι μπορούν να καλυφθούν τα πάντα σε μια δικαστική αγωγή. «Έκρινα ότι θα πρέπει να υπάρχει γραπτώς και με τεκμηρίωση το πόσο ένας εμμονικός άνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει τόσες μεταλλάξεις», είπε, κάνοντας επίσης λόγο για εμπάθεια. «Τα αισθήματα εκδίκησης ξεκίνησαν από την ώρα που δεν επαναδιορίστηκε ο κ. Στυλιανίδης ως Επίτροπος, για να συνεχίσει να παραμένει στις Βρυξέλλες και να απολαμβάνει των πολλαπλών ωφελημάτων ως συνεργάτης του κ. Στυλιανίδη, ούτε εκείνος ούτε η οικογένειά του βεβαίως, και μετεξελίσσεται στη συνέχεια από αίσθημα εκδίκησης και σε κίνητρο πλουτισμού», υποστήριξε.

Ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε, ένας τόσο ηθικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που δεν ανέχεται τη διαφθορά, που θέλει το κράτος δικαίου, μιαν ευνομούμενη πολιτεία, πώς ήταν δυνατόν να το ανεχόταν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Προεδρικό; Γιατί δεν το κατήγγειλε μετά την αποχώρησή του από το Προεδρικό; Γιατί δεν το κατήγγειλε μετά τη διαφωνία στο Κραν Μοντανά; Γιατί δεν το κατήγγειλε προ των εκλογών του 2018, προκειμένου να μην επανεκλεγεί ένας τόσο διεφθαρμένος Πρόεδρος; Γιατί εξέδωσε τα βιβλία του μετά τον μη επαναδιορισμό του κ. Στυλιανίδη; «Τα κίνητρα είναι εμφανή», είπε. «Όταν διαπίστωσε ότι τα «λιβελλογραφήματα» συγκέντρωναν ενδιαφέρον, θεώρησε ότι ήταν μια πηγή πορισμού, αθέμιτου πλούτου θα έλεγα», δήλωσε περαιτέρω. Ανέφερε ότι, μαζί με τη σύζυγό του, που είχε αποσπαστεί στις Βρυξέλλες, είχαν οικογενειακό εισόδημα πέραν των 10,000 στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το βιβλίο-απάντησή του θα έχει τίτλο «Ο Συκοφάντης» και αναμένει να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Θα είναι μια απάντηση με στοιχεία και έγγραφα και θα τον αυτοδιαψεύδουν, είπε. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι δεν τον αγχώνει η έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα