Η επιστολή του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ: Πιο σοβαρές οι προεκτάσεις της απ' ό,τι φαίνεται

Η επιστολή του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.) προς «Κύπριους συναδέλφους και συνοδοιπόρους» - ενόψει της «ενδεχόμενης αφυπηρέτησης» του - η οποία εκτός από νουθεσίες αναφέρεται εκτενώς σε υποτιμητική συμπεριφορά κάποιων «‘Αρχόντων» απέναντι του ιδίου και των Κυπρίων - δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ή να παρασιωπηθεί.

Οι καταγγελίες που εμπεριέχουν τα μηνύματα και οι επισημάνσεις του για τους τελευταίους δέκα μήνες της θητείας του και πάνω απ’ όλα οι προεκτάσεις τους, θα ήταν εγκληματικό για την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Φ. και πλήγμα για το αμυντικό οικοδόμημα και την αποτελεσματικότητα του αν δεν αντιμετωπισθούν αρμοδίως, επισταμένα και σοβαρά.

Η ενέργεια του Υπαρχηγού, είτε ελαύνεται από προσωπική δυσαρέσκεια, είτε όχι, είναι μεταξύ άλλων και αποκαλυπτική ενός φάσματος πολλαπλών και περίπλοκων προβλημάτων σε όλο το μήκος και πλάτος της άμυνας και της Ε.Φ., που αναδεικνύονται ή και επαληθεύονται μέσα από τις γραμμές της επιστολής του.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας οφείλουν καθηκόντως να εγκύψουν επί των κρουσμάτων ατυχούς και ανόητης συμπεριφοράς που υπάρχουν από της ιδρύσεως της Ε.Φ. και αναδεικνύει ο Υπαρχηγός, και να τα αντιμετωπίσουν.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να προσπαθήσουν να καταλάβουν και να δώσουν πειστικές λύσεις στα πελώρια προβλήματα και τις διαχρονικές αδυναμίες που ταλανίζουν την άμυνα και την Ε.Φ., ενώ το κυπριακό κράτος και ο κυπριακός Ελληνισμός παραμένουν σοβαρά εκτεθειμένοι στα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής. Διαφορετικά οι διακηρύξεις περί ισχυρής Δύναμης αποτροπής θα παραμένουν αίολες, αστείες και άνευ περιεχομένου.

*Άριστος Αριστοτέλους

Πρώην Βουλευτής, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Στρατηγικής

Δειτε Επισης

Πενήντα χρόνια μετά-Μνήμη Δώρου Λοΐζου
Η νομιμότητα κατοχής ταυτόχρονα τριών θέσεων στην Αστυνομία
Η ακύρωση του GSI θα είναι μια κολοσσιαία στρατηγική αποτυχία
Όταν η Αστυνομία συνεχίζει να παρανομεί, το φαινόμενο της δυστροπίας της Διοικήσεως στην εκτέλεση ακυρωτικών αποφάσεων
«Δαμαί εγεννήθηκα, δαμαί εν να πεθάνω»
Μια από τα ίδια. Ο χορός των προαγωγών στην Αστυνομία και η απόρριψη τους από το Δικαστήριο καλά κρατεί
Το παράνομο της Τουρκικής Εισβολής
Μια βιωματική εμπειρία και μια προσωπική άποψη/παρέμβαση για τον ΔΗΣΥ-«Παρθενογένεση» η μόνη λύση
Η επιστολή του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ: Πιο σοβαρές οι προεκτάσεις της απ' ό,τι φαίνεται
Βιασμός μεταξύ συζύγων–Συζυγικό καθήκον