Η γερμανική Κυβέρνηση κατέχει bitcoin, αξίας $2 δισ. και πωλεί χιλιάδες για εβδομάδες

Η Κυβέρνηση της Γερμανίας πωλεί, εδώ και αρκετές εβδομάδες, bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, και αυτό αποτελεί βασικό παράγοντα για την έντονη πτώση του κρυπτονομίσματος, αναφέρει τη Δευτέρα δημοσίευμα του CNBC.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, η γερμανική κυβέρνηση άρχισε να πωλεί bitcoin από ένα χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας της χώρας, η οποία αναφέρεται τοπικά ως Bundeskriminalamt ή BKA.

Προσθέτει ότι η BKA πούλησε 900 bitcoin τον Ιούνιο - αξίας περίπου 52 εκατομμυρίων δολαρίων - από ένα τεράστιο φορτίο που κατασχέθηκε από έναν πλέον ανενεργό ιστότοπο πειρατείας ταινιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρακολουθεί η εταιρεία ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence.

Επίσης, το CNBC αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση πούλησε επιπλέον 3.000 bitcoins, αξίας περίπου 172 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, σήμερα Δευτέρα, η γερμανική αστυνομία πούλησε άλλα 2.739 bitcoins, αξίας 155 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνει ότι η Κυβέρνηση της Γερμανίας στέλνει τα αποθέματα κρυπτονομισμάτων που διαθέτει σε ανταλλακτήρια όπως το Coinbase, το Bitstamp και το Kraken.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, προσθέτει το CNBC.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, με αυτές τις πωλήσεις η τιμή του bitcoin σημείωσε σημαντική πτώση, καθώς υποχώρησε κάτω από τα 55.000 δολάρια την περασμένη Παρασκευή, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Προσθέτει ότι τον Ιανουάριο του 2024, η αστυνομία στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας ανακοίνωσε την κατάσχεση σχεδόν 50.000 bitcoin, αξίας περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή.

Η ποσότητα χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία της Σαξονίας ως «η πιο εκτεταμένη κατάσχεση Bitcoins από τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι σήμερα».

Τα κεφάλαια κατασχέθηκαν από τους διαχειριστές του Movie2k.to, ενός ιστότοπου πειρατείας ταινιών που ήταν ενεργός το 2013, και μεταφέρθηκαν σε ένα χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης που ανήκει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γερμανίας.

Η Γερμανία κατέχει bitcoin αξίας $2 δισ.

Σήμερα, η BKA της Γερμανίας κατέχει περίπου 32.488 bitcoin. Σε τρέχουσες τιμές, η αξία των κρατικών αποθεμάτων ανέρχεται σε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την απόφαση της Γερμανίας να πουλήσει τα χαρτοφυλάκιά της σε bitcoin.

Η Joana Cotar, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου Μπούντεσταγκ, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο X τον περασμένο μήνα ότι, αντί να πουλήσει τα bitcoin της, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα κατέχει ως «στρατηγικό αποθεματικό νόμισμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Reuters: Αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Δύση-Είχε σχεδιαστεί επίθεση και στην Αθήνα
Η Μοσάντ «άκουγε» τη Χεζμπολάχ από το 2015-Ισραηλινής κατασκευής οι βομβητές και ασύρματοι της οργάνωσης
Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες
LIVE: «Ξυπνήστε!», το μήνυμα του Ισραηλινού προέδρου σε Λιβανέζους και Ιρανούς μέσω Al-Arabiya
Σαράντα χρόνια διένεξης Ισραήλ και Ιράν-O πόλεμος δια αντιπροσώπων που μετατράπηκε σε μετωπικό