Την προετοιμασία δυναμικών μέτρων αποφάσισε η ΓΣ του ΠΑΣΥΔΙΚΕ

Στην απόφαση για προετοιμασία δυναμικών μέτρων που θα στείλουν αποφασιστικά μηνύματα κατέληξε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΥΔΙΚΕ) αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν και «πάρθηκαν κρίσιμες ομόφωνες αποφάσεις σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη επιστολή που εστάλη από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)» και προσθέτει ότι το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε είναι η αποστολή απάντησης στον ΟΑΥ μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΔΙΚΕ, «η επιστολή του ΟΑΥ περιέχει θέσεις και προτάσεις που κρίνονται από τον Σύνδεσμο ως απαράδεκτες και επικίνδυνες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι θα αποσταλούν επιστολές σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, όπου θα αναλυθούν οι επιπτώσεις και τα δεδομένα που δημιουργεί η επιστολή και προσθέτει πως στόχος είναι η πλήρης ενημέρωση για επανεξέταση των θέσεων τους.

Επίσης, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως η νομική ομάδα του έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των απαραίτητων νομικών κινήσεων τόσο προς τον ΟΑΥ όσο και προς την Διεύθυνση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Σκοπός είναι η προστασία των συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου και η διασφάλιση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης», προσθέτει.

Αναφορικά με την προετοιμασία δυναμικών μέτρων που θα στείλουν αποφασιστικά μηνύματα, ο ΠΑΣΥΔΙΚΕ αναφέρει πως «οι ενέργειες αυτές θα ανακοινωθούν σύντομα και θα στοχεύουν στην προστασία των ασθενών και στην διαφύλαξη της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Τέλος, ο ΠΑΣΥΔΙΚΕ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν «για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού
Φοβερό τροχαίο στα κατεχόμενα με δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες
Aποσύρθηκαν καλλυντικά προϊόντα από την ευρωπαϊκή αγορά
Η Κύπρος κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε-Μείωση και στο δημόσιο χρέος
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Αίθριος αλλά με σκόνη στην ατμόσφαιρα ο καιρός-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία